Theater

MICHAEL VAN PEEL

VAN PEEL TOT EVENAAR – GEANNULEERD

zaterdag 22 mei 2021 om 20:30

Michael zet zijn diaprojector aan voor een reeks meeslepende verhalen over zijn reis Antwerpen-Dakar. Goed voor een vrolijke dia-avond gelardeerd met toogfilosofie en tegelwijsheden. Want de kortste weg is zelden de plezantste…

Lees meer

Dimitri Leue

MAURA of de zeven magen der eenzaamheid

vrijdag 18 juni 2021 om 20:30

Een nieuwe vertelling over kunst. 2020: onwezenlijk harde tijden. Er moet afstand zijn, sociale afstand. Generaties worden gescheiden, de wereldeconomie kreunt. Kunstenaars zwoegen verder. Ze scheppen hoop, moed en leven. Algauw blijkt iets wat overbodig, oh zo nodig kan zijn. Wanneer wonden worden gelikt, kan kunst de tong zijn.

Lees meer

SKaGeN

Het gezin van Paemel

vrijdag 25 juni 2021 om 20:30

“Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.” O.a. Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers en Valentijn Dhaenens vertalen deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur naar vandaag. Waar nog altijd gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. ‘Het gezin Van Paemel’ in een veranderende wereld, van 1903 tot nu.

Lees meer

HERBERT FLACK & BOB DE MOOR

EEN MAN, EEN MAN

vrijdag 7 januari 2022 om 20:30

EEN MAN EEN MAN is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. Bob De Moor en Herbert Flack, die tot nu toe vreemd genoeg zelden de planken deelden, brengen deze komedie samen met Fleur Hendriks.

Lees meer

STEVEN DELAERE

Illusoirée

zaterdag 15 januari 2022 om 20:30

Met visuele goochelacts, mentalisme, pittige interactie, humor en stijl weet Steven de schijn hoog te houden. Net wanneer je denkt iets te doorgronden, maak je de seconde daarop geen schijn van kans…Je kent hem misschien als finalist uit ‘Belgium’s Got talent’ 2015 en 2019 of van de Ketnetreeks ‘Trix’.

Lees meer

Luk De Bruyker

Pappie, dagboek van het vergeten

zaterdag 26 februari 2022 om 20:30

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis om de post op te halen. Dit is het vertrekpunt om aan de keukentafel oude en nieuwe verhalen te reconstrueren, want Pappie en mammie wonen in een rusthuis. Hoe gaan ze om met dementie en hoe maken ze het bespreekbaar?

Lees meer

Muziektheater De Kolonie

In Topform!

zaterdag 4 juni 2022 om 20:30

Niemand blijft gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid: Warre Borgmans, Bo Spaenc en Gwen Cresens. Deze drie Casanova’s confronteren je met hun blote ziel. Enkel hun rauwe oprechte blik en dito gehavende lijven zullen je verleiden en ontroeren.
Deze knalvoorstelling is de opvolger van ‘Mevrouw Bob’, ‘DeWattman’, ‘2 Zielen’ en ‘De Woordenaar’.

Lees meer

Compagnie de KOE

De Nijl is in Caïro aangekomen

vrijdag 10 juni 2022 om 20:30

Twee broers wagen zich op het strijdveld van het salon. Twee mannen, twee tegenpolen: ratio en romantiek. Wat ze gemeen hebben, zijn hun nierstenen en een vrouw, die hen heeft achtergelaten. Een hilarische en diep menselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven. Stoutmoedig herlezen en herwerkt, naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal.

Lees meer