Theater

Kristien Hemmerechts en Hein en Toon Van den Brempt

Het verdriet van Vlaanderen

vrijdag 9 oktober 2020 om 20:30

De deelname van Hein en Toon Van den Brempt aan de succesvolle Canvasreeks ‘Kinderen van de collaboratie’ deed hen beseffen dat er veel meer te vertellen en te ontdekken viel. Met schrijfster Kristien Hemmerechts brengen ze hun verhaal met beeld en klank. De sax en de mondharmonica van Hein, de cello van Toon en enkele welgemikte liederen nemen de toehoorders mee langs brieven, herinneringen en ontdekkingen.

Lees meer

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

Landru

zaterdag 10 oktober 2020 om 20:30

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Met Jan Decleir in de rol van Landru, de gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

Lees meer

Ensembletheater Antwerpen

Tristano

donderdag 22 oktober 2020 om 20:30

Drie bevriende Joodse koppels praten over hun carrière en ambities, maar onder hun tevredenheid schuilt een diepe wonde. Ze verdringen hun angsten en demonen en dreigen eraan ten onder te gaan. Ze moeten iets ondernemen tegen het sluipende antisemitisme en fascisme, de oorlog, hun onwetendheid en apathie. Maar hoe?

Lees meer

Dimitri Leue

MAURA of de zeven magen der eenzaamheid

vrijdag 30 oktober 2020 om 20:30

Een nieuwe vertelling over kunst. 2020: onwezenlijk harde tijden. Er moet afstand zijn, sociale afstand. Generaties worden gescheiden, de wereldeconomie kreunt. Kunstenaars zwoegen verder. Ze scheppen hoop, moed en leven. Algauw blijkt iets wat overbodig, oh zo nodig kan zijn. Wanneer wonden worden gelikt, kan kunst de tong zijn.

Lees meer

Compagnie de KOE

De Nijl is in Caïro aangekomen

zaterdag 28 november 2020 om 20:30

Twee broers wagen zich op het strijdveld van het salon. Twee mannen, twee tegenpolen: ratio en romantiek. Wat ze gemeen hebben, zijn hun nierstenen en een vrouw, die hen heeft achtergelaten. Een hilarische en diep menselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven. Stoutmoedig herlezen en herwerkt, naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal.

Lees meer

Luk De Bruyker

Pappie, een dagboek

vrijdag 4 december 2020 om 20:30

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis om de post op te halen. Dit is het vertrekpunt om aan de keukentafel oude en nieuwe verhalen te reconstrueren, want Pappie en mammie wonen in een rusthuis. Hoe gaan ze om met dementie en hoe maken ze het bespreekbaar?

Lees meer

Het Nieuwstedelijk/Fien Leysen

Wie we zijn

vrijdag 11 december 2020 om 20:30

Een piloot. Een ruimtevaarder. Een grootvader.
Waar komen we vandaan? Fien Leysen start haar onderzoek bij haar grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Langs verhalen over vliegtuigen die beschoten werden, komt ze uit bij verschillende experts. Ze zoekt antwoorden bij een bioloog, een filosoof, een psycholoog, een ornitholoog, een boeddhist, een digital expert, en een robot-ontwerper.

Lees meer

HERBERT FLACK & BOB DE MOOR

EEN MAN, EEN MAN

donderdag 28 januari 2021 om 20:30

EEN MAN EEN MAN is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn. Bob De Moor en Herbert Flack, die tot nu toe vreemd genoeg zelden de planken deelden, brengen deze komedie samen met Fleur Hendriks.

Lees meer

ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën

Een of andere Rus

vrijdag 12 februari 2021 om 20:30

Eduard Limonov trekt als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens. Het Arsenaal en Het Kwartier zetten een leven op scène, dat activisme en liefde verbindt.

Lees meer

Muziektheater De Kolonie

In Topform!

vrijdag 26 februari 2021 om 20:30

Niemand blijft gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid: Warre Borgmans, Bo Spaenc en Gwen Cresens. Deze drie Casanova’s confronteren je met hun blote ziel. Enkel hun rauwe oprechte blik en dito gehavende lijven zullen je verleiden en ontroeren.
Deze knalvoorstelling is de opvolger van ‘Mevrouw Bob’, ‘DeWattman’, ‘2 Zielen’ en ‘De Woordenaar’.

Lees meer