Muziek

SABIEN TIELS EN ORKEST - GEANNULEERD

ACCORDEONISSIMA

dinsdag 18 mei 2021 om 14:00

Een pleidooi voor het accordeon? Ja! “Le piano des pauvres” lijkt al geruime tijd in de vergetelheid geraakt en kampt vaak onterecht met heel wat vooroordelen. Toch bezit dit instrument een rijkdom aan expressiekracht en een muzikaal kleurenpalet om u tegen te zeggen. Voor iedereen die weigert in vakjes te denken is het zien van […]

Lees meer

MIREILLE VAESEN

LIEFDE, LIEFDE, ALTIJD MAAR LIEFDE

dinsdag 18 mei 2021 om 14:00

Heel divers programma met Vlaamse en internationale liedjes. Mireille trad al dikwijls op in CC Den Blank en heeft een wondermooie stem. Van ‘Music, music, music’ Van Teresa Brewer tot ‘Jolene’ van Dolly Parton. Van Raymond van het Groenewoud met ‘Gelukkig Zijn’ tot ‘Libertango’ van Grace Jones. Charles Trenet met ‘Boum’ en Edith Piaf mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Lees meer

HERMAN DILS

FRANSE CHANSONS

donderdag 27 mei 2021 om 14:00

Een intieme ode aan het Franse chanson met bekende meezingertjes: Boum, Tombe La Neige, La Bohéme, C’ Est Si Bon, Une Belle Histoire, enz…. Herman Dils kent er honderden Maar ook jullie kennen ze allemaal. Meezingen moet!

Lees meer

Lennaert Maes & de Bonski's

Het beste van de Bonski’s – GEANNULEERD

woensdag 23 juni 2021 om 20:00

Ze brengen al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. De teksten worden geprojecteerd zodat je kan meezingen. Deze jubileumshow wordt georganiseerd naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse taallessen in Overijse. Vier mee en leer al zingend én dansend Nederlands! Iedereen is welkom.

Lees meer

I MUVRINI

PORTU IN CORE

zaterdag 25 september 2021 om 20:30

De beroemdste en populaire groep uit Corsica. Hun traditionele en wereldse muziek zit vol levenslust, idealisme en melancholie. Met meer dan 20 albums op de teller en concerten in de grootste Europese zalen komen ze terug naar Overijse voor een vreugdevol concert.

Lees meer

Ode aan 75 jaar Ann Christy

Dat heet dan gelukkig zijn

donderdag 7 oktober 2021 om 14:00

Reactie van een toeschouwer: Actrice Mary Boduin vertelt op een ongemeen boeiende manier over haar omgang en vriendschap met Ann Christy. Haar vertel- of eerder acteerfragmenten worden afgewisseld met bekende maar ook onbekende parels uit Ann Christy’s repertoire. De songs worden erg overtuigend en met een prachtige stem vertolkt door Natalie Schoonbaert op piano begeleid […]

Lees meer

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

GLORIEUZE BEVRIJDING

zaterdag 9 oktober 2021 om 20:30

Raymond heeft ’t oud zot en trekt op tournee. Zonder vaste setlist, gewoon de songs waarmee hij die ochtend opstaat. De ene avond meisjes, de andere avond twee. Met z’n stem en vier muzikale vrienden, zoals een jazzmuzikant die elke avond een nieuwe vrijheidsverklaring speelt. Glorieus, maar nooit moe.

Lees meer

VRT BIGBAND FEAT. BENT VAN LOOY

IN CONCERT

zaterdag 27 november 2021 om 20:30

Bent (Das Pop) neemt z’n eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband. Zinderend!

Lees meer

THE SWING DEALERS

ODE AAN GERSHWIN

donderdag 2 december 2021 om 14:00

George Gershwin schreef honderden songs die nu nog ongekend populair zijn. Gershwin schreef waarschijnlijk het meest gecoverde liedje ter wereld, Summertime (uit de opera Porgy and Bess). Twee andere bekende werken zijn An American in Paris en Rhapsody In Blue. The Swing Dealers eren hem met een swingend optreden met soulvolle nummers. SWING DEALERS is […]

Lees meer