Literatuur

Kristien Hemmerechts en Hein en Toon Van den Brempt

Het verdriet van Vlaanderen

vrijdag 9 oktober 2020 om 20:30

De deelname van Hein en Toon Van den Brempt aan de succesvolle Canvasreeks ‘Kinderen van de collaboratie’ deed hen beseffen dat er veel meer te vertellen en te ontdekken viel. Met schrijfster Kristien Hemmerechts brengen ze hun verhaal met beeld en klank. De sax en de mondharmonica van Hein, de cello van Toon en enkele welgemikte liederen nemen de toehoorders mee langs brieven, herinneringen en ontdekkingen.

Lees meer

GEDICHTENDAG MARIËNDAL

vrijdag 29 januari 2021 om 14:00

Uit het grote aanbod van poëzie hebben de vrijwilligers van de bibliotheek van Overijse weer hun persoonlijke selectie gedaan. Zo komen we tot een mooie bloemlezing waarbij we zo veel mogelijk mensen willen ontroeren en laten genieten van al dat moois. Er is plaats voor een lach en een traan, ernstige en grappige werken en […]

Lees meer

Bart Van Loo

De Bourgondiërs

vrijdag 29 januari 2021 om 20:30

Meesterverteller Van Loo bewerkte zijn verhaal tot een uniek stuk verteltheater. Hij neemt je op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien. Een historische rollercoaster vol humor en spanning die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

Lees meer

STEVEN LAUREYS

OP ONTDEKKINGSREIS BINNEN ONS BRILJANTE BREIN

dinsdag 27 april 2021 om 20:00

Deze Vlaamse neuroloog is een wereldautoriteit en kandidaat-Nobelprijswinnaar voor zijn baanbrekend onderzoek naar het bewustzijn. Met zijn bevlogen manier van vertellen en vragen beantwoorden neemt hij je mee op een boeiende en leerrijke reis naar de krachten en de grenzen van ons briljante brein.

Lees meer