Podium

ARSENAAL en Freek Mariën / Het Kwartier - GEANNULEERD

Een of andere Rus

vrijdag 12 februari 2021 om 20:30

Eduard Limonov trekt als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens. Het Arsenaal en Het Kwartier zetten een leven op scène, dat activisme en liefde verbindt.

Lees meer

Ida Van Dril

De rattenvanger

vrijdag 19 februari 2021 om 14:00

De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn.
Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met livemuziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij u nu naar een stad vol … ratten.

Lees meer

MICHAEL VAN PEEL

VAN PEEL TOT EVENAAR

donderdag 4 maart 2021 om 20:30

Michael zet zijn diaprojector aan voor een reeks meeslepende verhalen over zijn reis Antwerpen-Dakar. Goed voor een vrolijke dia-avond gelardeerd met toogfilosofie en tegelwijsheden. Want de kortste weg is zelden de plezantste…

Lees meer

BOLLYLICIOUS

SITARA

vrijdag 5 maart 2021 om 20:30

Dit Gentse collectief brengt een originele interpretatie van de Indische Bollywood dansstijl. Een bedwelmende voorstelling vol meeslepende muziek, kleurrijke kostuums, beklijvende choreografieën en een goede dosis ‘glitter and glamour’. Reis mee naar een feeëriek verleden…

Lees meer

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

GLORIEUZE BEVRIJDING

zaterdag 6 maart 2021 om 20:30

Raymond heeft ’t oud zot en trekt op tournee. Zonder vaste setlist, gewoon de songs waarmee hij die ochtend opstaat. De ene avond meisjes, de andere avond twee. Met z’n stem en vier muzikale vrienden, zoals een jazzmuzikant die elke avond een nieuwe vrijheidsverklaring speelt. Glorieus, maar nooit moe.

Lees meer

Luk De Bruyker

Pappie, dagboek van het vergeten

vrijdag 19 maart 2021 om 20:30

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis om de post op te halen. Dit is het vertrekpunt om aan de keukentafel oude en nieuwe verhalen te reconstrueren, want Pappie en mammie wonen in een rusthuis. Hoe gaan ze om met dementie en hoe maken ze het bespreekbaar?

Lees meer

Clara Cleymans, Mieke De Grootte, e.a

De reuzendoder van Ernest Hemingway

zaterdag 20 maart 2021 om 20:30

Ernest Hemingway. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. In één van zijn brieven schrijft hij: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund.” Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Lees meer

THE SWING DEALERS

ODE AAN GERSHWIN

donderdag 25 maart 2021 om 14:00

George Gershwin schreef honderden songs die nu nog ongekend populair zijn. Gershwin schreef waarschijnlijk het meest gecoverde liedje ter wereld, Summertime (uit de opera Porgy and Bess). Twee andere bekende werken zijn An American in Paris en Rhapsody In Blue. The Swing Dealers eren hem met een swingend optreden met soulvolle nummers. SWING DEALERS is […]

Lees meer

SKaGeN

Het gezin van Paemel

vrijdag 26 maart 2021 om 20:30

“Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.” O.a. Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers en Valentijn Dhaenens vertalen deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur naar vandaag. Waar nog altijd gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. ‘Het gezin Van Paemel’ in een veranderende wereld, van 1903 tot nu.

Lees meer