Film

Pinocchio

Film

woensdag 17 februari 2021 om 14:00

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar de ondeugende Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn en tuimelt van het ene avontuur in het andere.

Lees meer

The painted bird

Film

woensdag 17 februari 2021 om 20:00

Een gruwelijk oorlogsdrama van Václav Marhoul, dat op het jongste Filmfestival van Venetië de meningen sterk verdeelde: schitterend aldus sommigen, pervers winstbejag, zeiden anderen. Volgens de regisseur: een pleidooi voor liefde en menselijkheid.

Lees meer

Beanpole

Film

woensdag 10 maart 2021 om 20:00

1945. De Tweede Wereldoorlog heeft Leningrad verwoest. In de ruïnes van de stad proberen twee jonge vrouwen hun leven opnieuw zin te geven.

Lees meer

Tenet

Film

woensdag 24 maart 2021 om 20:00

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe scifi-actiefilm Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar inversie.

Lees meer

Monos

Film

woensdag 31 maart 2021 om 20:00

‘Monos’ is een avontuur waarin je overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en beklijvende sound design. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. Deze mix tussen ‘Apocalypse Now’ en ‘Lord of the Flies’ is een echt prijzenbeest.

Lees meer

Cruise control

Film

woensdag 7 april 2021 om 20:00

Het zit Serge Gabriëls als filmregisseur de laatste jaren niet mee. Gelukkig krijgt Serge onverwacht de unieke kans om zijn levensdroom te realiseren: het maken van een liefdesfilm. Samen met zijn trouwe medewerkers, de sexy actrice Bianca en zijn boezemvriend Bob Kets, stelt hij een uitgelezen cast en crew samen.

Lees meer