Expo

RAM-8 Groep

Tentoonstelling

van vrijdag 16 oktober 2020
tot zondag 15 november 2020

RAM-8 Groep bestaat uit 8 kunstenaars uit Overijse: Anusch Bayens, André Thomas, Carlo De Pauw, Carmen Geens, Mark Pieters, Marianne Staels, Samuel Verbiese en Alex Van Bogaert.

Lees meer

Artotheek

Kunst te huur

van zaterdag 21 november 2020
tot donderdag 17 december 2020

Wil je thuis genieten van een echt kunstwerk, maar weegt de aankoop zwaar door of kan je moeilijk kiezen? Dan is de Artotheek de oplossing! Je kan er tegen een lage prijs kunstwerken huren om thuis uit te proberen. Om de zes maanden kan je werken kiezen uit de nieuwe tentoonstelling. Na die zes maanden breng je ze terug, koop je ze of ruil je ze om voor nieuwe exemplaren.

Lees meer

Rasa: Huid

Tentoonstelling

van dinsdag 2 februari 2021
tot zondag 21 februari 2021

Tentoonstelling en onderzoekslabo voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Je huid verbindt je met de buitenwereld. Ze beschermt en spiegelt je. Maar het heerlijkste van je huid is wel dat ze voluit kan voelen. Van zachte strelingen komen je haartjes overeind, van te veel zon gaat ze verbranden.
Huid toont kunstwerken van o.a. Jalila Essaïdi, Fia Cielen, Berlinde De Bruyckere, Bart Hess, Renee Verhoeven.

Lees meer

Rasa: Verbinding

Educatieve tentoonstelling

van dinsdag 26 oktober 2021
tot zondag 14 november 2021

In de natuur heeft alles een onderlinge samenhang. We zijn verbonden met alles wat leeft. Zijn mensen ook natuur? Kan een bos de mens genezen? Hebben we verschillen nodig? Is het erg als spinnen uitsterven? Hebben olifanten vlinders nodig? Is een druppel een zee? Kunnen vliegjes de wereld vervuilen? Deze tentoonstelling moedigt kinderen al spelend aan om anders om te gaan met onze unieke planeet en om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Lees meer