Bereikbaarheid

Je vindt ons in centrum Overijse, op hetzelfde plein als de bib, het zwembad en administratief centrum De Vuurmolen. Achter Den Blank ligt de Zuidflank met een speeltuin en sportterreinen.

Met de auto

Klik hier voor de wegbeschrijving via Google Maps.

Volg de E-411, afrit 2 of 3.

Parkeren kan overal gratis, op het Begijnhofplein, het Stationsplein en de straten errond. Van maandag t.e.m. zaterdag tussen 8u. en 19u. is dat een blauwe zone met parkeerschijf. Buiten deze uren kan je zonder schijf parkeren.

Achter den Blank ligt het voetbalveld van Tempo Overijse, op deze kalender zie je wanneer je parkeerdrukte kan verwachten.

Wie moet laden of lossen, kan tot aan het gebouw rijden als het toegangspaaltje naar beneden staat. De route naar de laadkade vind je hier.


Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn het Stationsplein, de Leegheid, de kerk en de E. Carelsstraat. Daar passeren o.a. buslijnen 348, 395 en 830. De dichtstbijzijnde treinhaltes liggen in Terhulpen, Hoeilaart, Groenendaal en Genval.

Er is een onbewaakte fietsenstalling vooraan ter hoogte van het zwembad, en achteraan langs de kant van de speeltuin (half overdekt).

Toegankelijkheid

De ruimtes op het gelijkvloers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers: de inkomhal, het cultuurcafé, de schouwburg, het sanitair, het secretariaat, lokaal 1, de polyvalente zaal en de loges.

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders voorzien we voorbehouden plaatsen in de schouwburg. Begeleiders ontvangen op vertoon van de begeleiderspas of  European Disability Card een gratis ticket. Vooraf reserveren via info@denblank.be of 02 687 59 59 is nodig. 

De schouwburg drempelvrij betreden kan via de nooddeur rechts naast de hoofdingang van de schouwburg. Geef ons een seintje en dan openen we de deur.

De ruimtes op de 1ste etage (tentoonstellingsruimte, vergaderlokalen 3, 4, 5 en 6 en het podium) zijn toegankelijk via een trap. Er is geen lift.

En verder:

  • Er is een luiertafel in het sanitair blok in de inkomhal.
  • Voor de allerkleinsten beschikken we over stoelverhogers in de schouwburg
  • We zijn erkend als Crohnvriendelijk punt.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten.
  • Er zijn gratis oordopjes in de balie en de schouwburg.