Archives

EN TOEN WAS HET OORLOG

Is een interactief aangrijpend muzikaal wereldoorlog II verhaal. Wim Collin vertelt en Ben Vanderweyden speelt mondharmonica. ‘10 mei 1940….Aline is 12 jaar en wil dolgraag kleermaakster worden. Zij heeft een fiets gekregen om elke dag naar de school in de stad te rijden. Maar haar plannen worden gedwarsboomd. De oorlog breekt uit.’

Opening tentoonstelling ‘Overijse 1944-1945. Moeilijke tijden. Onvermoed verleden’

De heemkundige Kring “de Beierij van IJse” opent feestelijk de tentoonstelling ‘Overijse 1944-1945. Moeilijke tijden. Onvermoed verleden’.

De avond start in de Sint-Martinuskerk. Geert Segers brengt een aantal pakkende getuigenissen uit Overijse in WOII, geïllustreerd met foto’s die je nooit eerder zag. Het saxofoonkwartet Anemos luistert deze feestelijke avond op met muziek uit die tijd (1940-45).

Na de voorstelling openen we de tentoonstelling in AC De Vuurmolen. De gemeente Overijse biedt de aanwezigen een glaasje aan. Ook het bijzondere RAF bier, naar het recept van 1944, wordt door de Vryheytscamme aangeboden. Piet Van San van de Heemkundige Kring “de Beierij van IJse” schreef een boek over Overijse en de bevrijding. Het boek is die avond verkrijgbaar, ook voor diegenen die vooraf reeds intekenden.