Archives

Tour Elentrik

Nuts- en elektriciteitskasten zijn vaak een doorn in het oog. Samen met lokale creatievelingen en professionele kunstenaars gingen we aan de slag om 40 kasten, verspreid over heel Overijse, om te toveren tot prachtige kunstwerken in het thema ‘fauna en flora’. Lokale kunstenaars, amateurs, vrijwilligers, een tehuis voor mensen met een handicap en leerkrachten zaten mee rond tafel om de mooiste ontwerpen te realiseren.

Op zes locaties gaan we ‘extra large’ en kan je nieuwe, grote muurschilderingen bewonderen die professionals speciaal voor die plek creëerden.  Bijkomend werd een nieuwe 2de  legale graffitimuur gedoopt in Overijse.

Samen met de al bestaande muurtekeningen vormen ze de grootse openlucht kunstroute ‘Tour Elentrik’. Je kan die vanaf 19 augustus te voet of te fiets afleggen. Het kaartje met alle locaties vind je vanaf dan op onze website.

Gratis het hele jaar door toegankelijk.

Nerdland Safari

Vanaf deze zomer kan je op natuurexpeditie in Overijse! Je persoonlijke safarigidsen zijn zelfverklaard nerd Lieven Scheire en insectenexpert/entomoloog Peter Berx.

Via videofragmenten zetten ze ons natuurschoon letterlijk op de kaart en leiden ze je rond in de boeiendste stukken natuur in het hart van de gemeente.

Via doe-opdrachten word je ingewijd in de wondere wereld van fauna en flora. Je bekijkt de filmpjes gratis door de QR-codes op tien locaties in Overijse te scannen. De wandeling start en eindigt aan CC Den Blank en is 8,5 km lang.

De locaties van de borden vind je op dit plan.

Bezoek ze allemaal voor een mooie wandeling met onwaarschijnlijke verhalen over wat je kan tegenkomen onderweg!