Tristano

Datum
donderdag 22 oktober 2020
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 11,00
VVK: € 13,00
Kassa: € 15,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 166 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Ensembletheater Antwerpen

Tristano

In TRISTANO zien we drie bevriende, Joodse high-society koppels aan het diner. Ze scheppen op over hun reizen, ze klagen over hun werk. Maar gaandeweg legt zich een diepe wonde bloot. De Tweede Wereldoorlog en haar genocide maken nog steeds generaties slachtoffers. TRISTANO toont de levende getuigen van deze oorlog. Terwijl de Westerse wereld zich langzaam terug opricht, blijft een verwoeste Joodse gemeenschap achter en richt haar onvermogen op elkaar en vooral zichzelf.

Kan ze zich losmaken van haar trauma?

Lars Norén schreef dit stuk voor het Kungliga Dramatiska Teatern in Stockholm, waar het gespeeld werd door het Judiska Teatern. Norén schetst met veel humor een kleinburgerlijke vriendengroep en met nog meer poëzie hun pijn. De tekst wordt in primeur naar het Nederlands vertaald door dé autoriteit in de Scandinavische toneelliteratuur Karst Woudstra.

Het ensembletheater Antwerpen is een huis met een grote vaste spelerskern, geleid en ondersteund door het regie- en productieteam.

Credits

regie – Simon Lemmens
productiedramaturgie – Xandry van den Besselaar
gezelschapsdramaturgie – Simon Bellens
spelers – Laura De Geest, Jonathan Michiels (stage), Imke Mol, Maya Sannen, Matthias Van de brul, Mitch Van Landeghem, Reindert Vermeire
auteur – Lars Norén
vertaling – Karst Woudstra
bewerking tekst – Simon Lemmens
beeld – Yoeri Hostie
inhoudelijke ondersteuning – Kazerne Dossin, Herman Van Goethem, Ludo Abicht
praktische ondersteuning – De Nwe Tijd, De Roovers, WALPURIGS

Ensembletheater Antwerpen is Simon Lemmens, Simon Bellens, Xandry van den Besselaar, Louise Bergez, Lois Lumonga Brochez, Lukas Bulteel, Kenneth Cardon, Laura De Geest, Lukas De Wolf, Caro Derkx, Jonathan Michiels, Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Matthias Van de brul, Vincent Van Sande, Mats Vandroogenbroeck, Reindert Vermeire

https://www.ensembletheater.be/

Lees hier het artikel Tous ensemble!Print