Film

Datum
woensdag 17 november 2021
⊗ 20:00 tot 21:37

Geen pauze

Prijs
VVK: € 6,00
Kassa: € 7,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 323 tickets te koop.Bestel tickets

The Father

Film

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The silence of the lambs en The two popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The crown, The favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

 

 

 

 

‘Stunning… heartbreaking’ – The Times

★★★★★ ‘Anthony Hopkins gives a scalding performance as a man stricken by dementia in this clever drama’ – The New York Times

‘Breathtaking… An Oscar-worthy performance’ – The Guardian

★★★★ ‘Hopkins delivers a tour-de-force performance’ – Variety

★★★★ ‘Exceptional… Colman is dynamite’ – Screen Daily

★★★★ ‘Zeller makes a mesmeric directorial debut’ – Variety

★★★★ ‘The best film about the wages of aging since AMOUR’ – The Hollywood ReporterPrint