Tentoonstelling

Datum
van dinsdag 2 februari 2021
tot zondag 21 februari 2021

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse

Rasa: Huid

Tentoonstelling

Kan je leven zonder aanraking?
Blijft je huid altijd hetzelfde?
Wat vertelt je huid over jou?

Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder. Blosjes op je wangen, kippenvel of zweetdruppels verraden wat je voelt. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen.

Je huid vertelt over je leeftijd en gezondheid en geschiedenis. Je kan ze gebruiken als canvas en haar versieren met make-up of tattoos en tonen wie je bent.

Het is heerlijk om met je huid de ander teder aan te raken en te voelen. Je voelt je verbonden, veilig en gelukkig. Hier kan het contact in de virtuele wereld niet tegen op.

De tentoonstelling toont een uitzonderlijke selectie kunstwerken van Bart Hess, Berlinde De Bruyckere, Carla van de Puttelaar, Celio Braga, Eline Willemarck, Elke Lutgerink, Jalila Essaïdi, Margi Geerlinks en Renee Verhoeven.

In de meeste tentoonstellingen mag je kunst niet aanraken. Hier word je uitgenodigd om het werk of een stukje van het materiaal aan te raken. Zo kan het kind zichzelf en het kunstwerk op een diepere manier begrijpen. Dit ervaringsgericht leren door te voelen, te tasten, te ruiken en te kijken zindert lang na.

Lees hier meer info over de deelnemende kunstenaarsPrint