PORTU IN CORE

Datum
zaterdag 25 september 2021
⊗ 20:30 tot 23:00

Geen pauze

Prijs
Abonnement: € 31,00
VVK: € 33,00
Kassa: € 35,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 1 ticket te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

I MUVRINI

PORTU IN CORE

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini – in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François – is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde.

Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Den Blank voor een vreugdevol concert.

Met:

Jean-François Bernardini (zang)
Alain Bernardini (zang)
Stephane Mangiantini (zang)
Micky Meinert (gitaren)
Cesar Anot (bas)
Thomas Simmerl (slagwerk)
Achim Meier (toetsen)
Loïc Taillebrest (accordeon, doedelzak)
Jean-François Lucciani (zang)

Uit de pers: De Limburger

 


Print