OMDAT WE NAAR DE ZEE STROMEN

Datum
vrijdag 16 oktober 2020
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 10,00
VVK: € 12,00
Kassa: € 14,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 121 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

STOOMBOOT

OMDAT WE NAAR DE ZEE STROMEN

Niels ‘Stoomboot’ Boutsen is 27 en groeide op in Overijse. Van de gemeentelijke basisschool naar Sint-Martinus naar de universiteit van Leuven. Hij studeerde geschiedenis, runt samen met zijn vrouw een boekenwinkel/koffiebar en maakt muziek tegen de sterren op. Net zoals de meeste jongvolwassenen van zijn leeftijd kan hij alles worden en zijn. Het lijkt alsof hij de tijd kan buigen. Toch?  

Zijn grootouders, die een prominente rol spelen in deze voorstelling, woonden in de Dreef. Overijse bleek een prachtige voedingsbodem voor Stoomboot, die in 2019 bekroond werd met de Justus Lipsiusprijs. 

In deze muzikale monoloog dwaalt hij langs plekken en personages waaruit blijkt dat de tijd niet altijd gebogen kan worden. Het gaat over zijn grootouders, die zich kreupel werkten voor de toekomst van hun (klein)kinderen. Het gaat over zijn vrouw, die zo hard ging dat ze tegen een burn-out aanliep en het gaat over de leerlingen waar Niels geschiedenisles aan gaf. Hoe we met zijn allen hollen, zonder te weten waarom en waar naartoe.  

Een poëtisch verhaal over drie generaties die erg verschillen en toch af en toe iets gemeen hebben. Verhalende liedjes zoals alleen Stoomboot ze kan schrijven en prachtige beelden die de brug slaan tussen wat er gezegd en bedoeld wordt.

Hij won in 2011 de Nekkawedstrijd. Sindsdien maakte hij drie succesvolle Nederlandstalige platen en werd hij genomineerd voor een MIA.  

Hij wordt bijgestaan door Wide Vercnocke, een tovertekenaar die de voorbijvliegende thema’s live op het podium verbeeldt. Illustrator, stripmaker en smartlapdichter-tekenaar. Met ‘Mijn muze ligt in de zetel’, ‘Wildvlees’ en ‘Narwal’ veroverde hij een plekje aan het illustratorfirmament.

Bij de voorstelling hoort een cd en podcast, i.s.m. Ruben Lefever.

Radio 1 culture club cultuurmarkt (vanaf 1’18”)

http://widevercnocke.blogspot.com/

Eerste single:

https://soundcloud.com/stoomboot/stoomboot-als-god-bestaat-hoop-ik-dat-zeop-twitter-zit/s-t9LfZPrint