Film

Datum
woensdag 26 mei 2021
⊗ 20:00 tot 21:42

Geen pauze

Prijs
VVK: € 6,00
Kassa: € 7,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 174 tickets te koop.Bestel tickets

Monos

Film

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn ‘monos’ -commando’s- die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel. Naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter, moeten ze ook de koe Shakira gaan verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis. De jolige sfeer waarin gelachen en gestoeid werd met elkaar, slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

‘Monos’ is een avontuur waarin je overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en beklijvende sound design. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. Deze mix tussen ‘Apocalypse Now’ en ‘Lord of the Flies’ is een echt prijzenbeest. Zo wist de film twee prijzen in de wacht te slepen op het afgelopen Film Fest Gent, waaronder voor beste sound track en sound design.

 

In Monos wordt de chaos langzaam opgevoerd, tegen een achtergrond van bloedmooie en angstaanjagende beelden ★★★★★ – De VolkskrantPrint