IN CONCERT

Datum
zaterdag 27 november 2021
⊗ 20:30

Geen pauze

Prijs
Abonnement: € 16,00
VVK: € 18,00
Kassa: € 20,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 64 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

VRT BIGBAND FEAT. BENT VAN LOOY

IN CONCERT

Na enthousiast onthaalde producties rond Sinatra, Duke Ellington en Ella Fitzgerald komt de VRT Bigband met een nieuwe theatertour met Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.

De muzikale samenwerking begon in 2017, toen Bent door Radio 2’s ‘De Eregalerij’ werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daarover:

“Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan toeren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. De gelegenheid kwam op het juiste moment.”

Het werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50.

Bent neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Vergeet de vallende bladeren en kille temperaturen, met ‘de VRT Bigband feat. Bent Van Looy’ gaan we een zinderend najaar tegemoet.

Biografie Bent Van Looy

Bent brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Hij verdiende zijn strepen in het Studio Brussel-programma ‘Single Safari’. Verder is hij ook actief als drummer bij Soulwax, als coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’, als tv-presentator in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en als inspiratie voor de Canvas-crimireeks ‘Fiskepark’. Naast presenteren, componeren en musiceren creëerde hij een eigen modelijn; ‘The Jante Law’.

Biografie VRT Big Band

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten wilden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.
De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.Print