Concertfilm

Datum
donderdag 14 januari 2021
⊗ 20:00 tot 21:58

Geen pauze

Prijs
VVK: € 13,00
Kassa: € 14,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 177 tickets te koop.Bestel tickets

Idiot Prayer - Nick Cave alone at Alexandra Palace

Concertfilm

In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, ​​Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

 

 

★★★★ Mesmeric and quietly devastating – The Daily Telegraph

★★★★ The Guardian

★★★★ Gravitas echoes beautifully in the void of an empty Alexandra Palace – Evening Standard

★★★★ ‘Idiot Prayer’ performance is stately and beautiful – The Independent

★★★★★ The breathtaking ‘Idiot Prayer’ is an exorcism of death, religion and romance – NME

 Print