Internationaal straattheaterfestival

Datum
zondag 26 september 2021
⊗ 13:30 tot 18:00

Locatie
Centrum Overijse

Toverijse

Internationaal straattheaterfestival

Binnen- en buitenlandse artiesten halen halsbrekende toeren uit op de fiets. Je kinderen maken al fietsend een schilderij of blazen al fietsend ballonnen op. Een ludieke fanfare passeert op een reuzenfiets en maakt gekke bokkensprongen. Een fluoriscerend paddenstoelenbos met unieke feeërieke verlichting ontdek je in de Sint-Martinuskerk.

Kortom: prachtig vertier voor jong en oud, achter en tussen de doortochten van de renners van het wereldkampioenschap!

FIETS JE SCHILDERIJ (NL)

Stationsstraat van 13.30u. tot 17.30 u.

Neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe ze zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Speels wijze leer je over centrifugale krachten, kleurenleer en doorzettingsvermogen. Verbaas en verwonder je. Een super souvenir.

FIETS JE BALLON OMHOOG (NL)

Stationsstraat van 13.30u. tot 17.30 u.

Een bijzondere, erg leuke, duurzame, interactieve en (gezond) competitieve fietsact voor kinderen. Door te fietsen wordt de ballon via de luchtverplaatsing van een ventilator naar omhoog geblazen. Wie het hoogst raakt, is gewonnen. Anita leidt alles op een ludieke manier in goede banen zoals alleen zij dat kan.

FIETSORKEST BICYCLETTE (NL)

Langs en rond het WK-parcours van 13.30 u. tot 17.30 u.

Als de tandem na veel geharrewar weer vertrekt, blijft het publiek achter in het besef getuige te zijn geweest van een uniek schouwspel. Bicyclette steelt al jaren de show op straattheaterfestivals, in optochten, bij openluchtfeesten, bij de opening van wegen en fietspaden en in winkelcentra in binnen- en buitenland. 

RON JALUAI: FIRE & FLORA (BE)

Sint-Martinuskerk van 14 u. tot 18 u.

Unieke sfeerwandeling doorheen de kerk. Je komt in een ander universum terecht. Niet te missen. Geniet van een decoratie met 200 “paddenstoelen “, 50 kleine vlammen in de lucht met kleine lantaarns en 10 sterke UV-lichtspots. En natuurlijk alles ondergedompeld met psychedelische-kalm-magische muziek.

 BEN ZUDDHIST: VERSILLI AND THE SMALLEST ANIMALCIRCUS IN THE WORLD (ENG)

Stationsstraat om 13.40 u. en 16.10 u.

 Versilli is de ex-directeur van het Prekasjny Circus in Transistan. Omdat hij uit zijn thuisland is weggestuurd vanwege grove absurditeit, dwaalt hij over de wereld en probeert hij zichzelf en alle anderen ervan te overtuigen dat hij nog altijd een grootschalige circusdirecteur is. Daarbij helpen zijn (niet echte!) dieren hem op weg, waaronder Dubrovnich de acrobatische hond, Alberty de balancerende koe, Brechnev de wasbeer en de ster van de show, Kevnich de vliegende ezel.

CHE CIRQUE: JUMP! (BE)

Stationsstraat om 14.30 u. en 16.40 u.

Een clowneske wereld vol met poëzie, emoties en circus (jongleren, acrobatie en muziek) waarin de band met het publiek, de improvisatie en de humor een belangrijke plaats innemen. Een hoed, een kristallen bal en een moeilijk te controleren BMX-fiets maken deel uit van deze grappige, visuele en auditieve reis. Een voorstelling die in gans Europa al te zien was.

KNAPPE KOPPEN (BE)

WK-dorp Terlanen tussen 12.15 u. en 16.50 u.

Unplugged en eerlijk gespeelde muziek. Verrassend aanwezig, met een knipoog, uitdagend of discreet op de achtergrond. Meezingers en ambiance! Van Urbanus via Beatles over Daftpunk naar Pharrel Williams of kinderliedjes; verzoeknummers zijn hun specialiteit. Diverse gitaren, bas en contrabas, accordeon, etc. passeren de revue, gebracht door meerstemmige knappe koppen. Een belevenis!

 


Print