EN TOEN WAS HET OORLOG

Datum
van dinsdag 1 september 2020
tot woensdag 30 juni 2021

Locatie
Scholen

Bestel tickets

HIKKETAKKETOE VERTELTHEATER

EN TOEN WAS HET OORLOG

ENKEL VOOR SCHOLEN IN OVERIJSE

 Beste leerkracht,

Je zal merken dat het aanbod van CC Den Blank veel kleiner is dan vorige jaren. Op het ogenblik van het opstellen van de programmatie hadden we immers geen zicht op de mogelijke Coronamaatregelen in de schouwburg of op school. Tevens zijn er in CC Den Blank grote verbouwingswerken in het voorjaar van 2021.

Vandaar PLAN B: voorstellingen op school! Eventueel voor kleinere groepen!

Vooral bedoeld voor de scholen in de gehuchten van Overijse. GBO en ’t Kasteeltje kunnen naar Den Blank komen. Wij zullen ook daar de maatregelen van de overheid respecteren, zelfs als er geen scholen mogen gemengd worden of als klasbubbels nog van toepassing zijn.

Heb je interesse in een voorstelling op school, neem dan gewoon contact op met CC Den Blank?  Wij nemen de organisatie in handen en zoeken, samen met jullie, een geschikte datum.  Wij hebben wel een verantwoordelijke bij jullie nodig waarnaar de theatergroep kan bellen of mailen en die de praktische kant wat verzorgt. Bij sommige voorstellingen zal een verduisterde ruimte nodig zijn. Hou er natuurlijk rekening mee dat de beleving niet echt dezelfde zal zijn dan in een schouwburg met prachtige belichting en perfect geluid.

Ook belangrijk is dat jullie het maximaal aantal leerlingen inschrijven voor zo’n voorstelling. Dus niet een voorstelling voor 1 klas. Als er dus bvb. 8 tot 12 jaar staat verwachten wij dat al de leerlingen van deze leeftijdsgroep de voorstelling bijwonen. Deze voorstellingen kunnen meerdere keren per dag gespeeld worden. Anders is het voor ons financieel niet haalbaar.

De prijs voor jullie blijft dezelfde.

VOORSTEL: VERTELTHEATER HIKKETAKKETOE met EN TOEN WAS HET OORLOG

Misschien best plannen in het derde trimester gekoppeld aan een tentoonstellingsbezoek  “WOII in Overijse”. Deze tentoonstelling werd een jaar uitgesteld.

In 2020 zal het 75 jaar geleden zijn dat wereldoorlog II eindigde.

Naar aanleiding hiervan maakte verteltheater Hikke Takke Toe het verhaal:

“ En toen was het oorlog”.

 is een interactief aangrijpend muzikaal wereldoorlog II verhaal.

Wim Collin vertelt en Ben Vanderweyden speelt mondharmonica.

10 mei 1940….

Aline is 12 jaar en wil dolgraag kleermaakster worden. Zij heeft een fiets gekregen om elke dag naar de school in de stad te rijden. Maar haar plannen worden gedwarsboomd. De oorlog breekt uit.

Dit zal haar en de toeschouwers niet onberoerd laten… .

 PrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling