Gitonepal

Datum
van zondag 1 september 2024
tot maandag 30 juni 2025

Locatie
Gito

Stationsplein 10-14
3090 Overijse

Dynamoproject (afgelopen)

Gitonepal

20 leerlingen uit de beroepsafdelingen Auto, Hout en Publiciteit verlenen gedurende een week logistieke en technische steun aan de Dharapani School in Pokhara en de organisatie “Quality for life” in Sarangkot. Zij worden begeleid door 4 leerkrachten en door de heer Verhalle en de heer Soret ter plaatse.
Bestemming: Van bij het begin was het de bedoeling dat wij naar de stad Pokhara gaan in Nepal in Azië, aan de voet van de Himalaya. De heer Verhalle heeft daar via de organisatie ‘Water for Damdame’ contacten met andere organisaties en met de plaatselijke bevolking.
Taak van de leerlingen: Onze leerlingen van de houtafdeling zullen samen met de inlandse bevolking helpen bij de uitbouw van de Dharapani School in Pokhara. Zij zullen instaan voor de bouw van een houten shelter. De leerlingen van auto zullen meehelpen bij het onderhoud van verschillende schoolbussen. De leerlingen van publiciteit zullen zorgen voor een flyer voor het project ‘Water for life’ en zullen daarvoor verschillende dorpen waar de organisatie actief is bezoeken.
Daarnaast zullen de leerlingen ook de kans krijgen om gedurende 3 dagen een trektocht in het Anapurnagebergte te maken. Tevens zullen ze een aantal dagen verblijven in de hoofdstad Kathmandu. Ze kunnen er proeven van de verscheidenheid van Oosterse culturen.

ProjectdossierPrint