DYLAN 80

Datum
donderdag 6 mei 2021
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 14,00
VVK: € 16,00
Kassa: € 18,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 10 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

GUY SWINNEN, PATRICK RIGUELLE & CO

DYLAN 80

‘Blowin’ in the Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Knockin’ on heaven’s door’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is onbegonnen werk. Dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs de minder bekende parels glansrijk schitteren.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan legde sinds zijn 18de een uniek parcours af: in de jaren ‘60 werd hij tegen wil en dank de spreekbuis van de nieuwe, geëngageerde generatie en vervolgens een even ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie maakte.

In de jaren ‘70 toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren ‘80 hield hij zich met wisselend succes staande tussen het jonge MTV-geweld. Vanaf de jaren ’90 beschouwde de wereld hem als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.

Robert Allen Zimmerman verrijkte de wereld op 24 mei 1941, wat betekent dat hij in 2021 tachtig wordt. Als elke gelegenheid goed is om Dylan te vieren, dan deze dus zéker!

Topmuzikanten Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman staan garant voor een feest om ‘U’ tegen te zeggen…Print