DE VERVLOGEN STAD

Datum
van dinsdag 1 september 2020
tot woensdag 30 juni 2021

Locatie
Scholen

Bestel tickets

THEATER TIERET

DE VERVLOGEN STAD

ENKEL VOOR SCHOLEN IN OVERIJSE

Beste leerkracht,
Je zal merken dat het aanbod van CC Den Blank veel kleiner is dan vorige jaren. Op het ogenblik van het opstellen van de programmatie hadden we immers geen zicht op de mogelijke Coronamaatregelen in de schouwburg of op school. Tevens zijn er in CC Den Blank grote verbouwingswerken in het voorjaar van 2021.

Vandaar PLAN B: voorstellingen op school! Eventueel voor kleinere groepen!
Vooral bedoeld voor de scholen in de gehuchten van Overijse. GBO en ’t Kasteeltje kunnen naar Den Blank komen. Wij zullen ook daar de maatregelen van de overheid respecteren, zelfs als er geen scholen mogen gemengd worden of als klasbubbels nog van toepassing zijn.

Heb je interesse in een voorstelling op school, neem dan gewoon contact op met CC Den Blank? Wij nemen de organisatie in handen en zoeken, samen met jullie, een geschikte datum. Wij hebben wel een verantwoordelijke bij jullie nodig waarnaar de theatergroep kan bellen of mailen en die de praktische kant wat verzorgt. Bij sommige voorstellingen zal een verduisterde ruimte nodig zijn. Hou er natuurlijk rekening mee dat de beleving niet echt dezelfde zal zijn dan in een schouwburg met prachtige belichting en perfect geluid.
Ook belangrijk is dat jullie het maximaal aantal leerlingen inschrijven voor zo’n voorstelling. Dus niet een voorstelling voor 1 klas. Als er dus bvb. 8 tot 12 jaar staat verwachten wij dat al de leerlingen van deze leeftijdsgroep de voorstelling bijwonen. Deze voorstellingen kunnen meerdere keren per dag gespeeld worden. Anders is het voor ons financieel niet haalbaar.
De prijs voor jullie blijft dezelfde.

VOORSTEL: THEATER TIERET: DE VERVLOGEN STAD

“Ik ga u een verhaal vertellen, zijn verhaal. Ik moét dat doen, voor het te laat is. Ik heb het hem beloofd. ‘t Is een verhaal zoals je er in uw leven misschien maar één tegenkomt. ’t Is ’t soort verhaal waar je niet voor kiest om het te vertellen. Dit is een verhaal dat mij gekozen heeft.”

Nog één keer zwaaien de poorten open. Nog één keer. Glip mee binnen. Doorheen straten vol verdwaalde gedachten. Langs kleine steegjes, vol vervaagde herinneringen en verborgen geheimen. Daar waar vergeten woorden gefluisterd en verboden dromen gekoesterd worden. Daar leeft hij. Daar, in de Vervlogen Stad.

Voor de Vertelcarrousel maakten we in het thema van de Jeugdboekenweek 2016 WEG VAN DE STAD een grootse minivoorstelling. Een groots verhaal over een ministad met een minipoortwachter. Later groeide deze vertelling boordevol prachtige poppen uit tot een fel gegeerde festivalvoorstelling, o.a. op het prestigieuze tweejaarlijkse festival Puppet International in Meppel (NL).

In deze bijzonder tijden werken we deze bijzondere voorstelling heel graag verder uit tot een warm dekentje dat we over ons publiek spreiden. DE VERVLOGEN STAD kan, met inachtneming van alle nodige maatregelen, op school zelf gespeeld worden.
Duurtijd: 30 min.

Concept, tekst en spel: Joost Van den Branden; Poppen: Patrick MaillardPrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling