De reuzendoder van Ernest Hemingway – GEANNULEERD

Datum
zaterdag 20 maart 2021
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 14,00
VVK: € 16,00
Kassa: € 18,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 199 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Clara Cleymans, Mieke De Grootte, e.a

De reuzendoder van Ernest Hemingway – GEANNULEERD

Ernest Hemingway. Schrijver van ‘The sun also rises’ en ‘The old man & the sea’. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te  willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke  De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van en morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
Spel: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Gampelberg
Scenografie: Mikaël Wellens
Licht en geluid: Katrijn Roels
In coproductie met: Het Laatste Bedrijf // Arenbergschouwburg
Met ondersteuning van: Literatuur Vlaanderen // Belgische Tax Shelter Maatregel voor podiumkunsten// VAD en TeGek?!Print