De jongen van de glasfabriek

Datum
zaterdag 19 februari 2022
⊗ 19:00 tot 20:00

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 12,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 263 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Theater De Toekomst

De jongen van de glasfabriek

een ode aan de vriendschap

De jongen van de glasfabriek vertelt een opgewekt en universeel verhaal dat af en toe honderd jaar terugflitst. In welke tijd je je ook bevindt, vriendschap is altijd vriendschap en een kind blijft altijd een kind. Een kind, waar ter wereld het zich ook bevindt, is vaak de speelbal van het lot. De ontzettende flexibiliteit die kinderen (maar moeten) hebben, weet schrijfster en actrice Reinhilde Van Driel op een speelse manier in de schoenen van volwassenen te schuiven.

Daarbij wordt ze in de voorstelling bijgestaan door straffe acteurs, Jonas Van Thielen of Rob Van der Auwera en Tom Voet. Eén ding is zeker, ze gaan met hun drieën zowel gensters slaan als ons een krop in de keel bezorgen!

Illustratie Martijn van der Linden

Boris woont met zijn oma in een klein huisje op de heuvel. In het dorp, aan de voet van die heuvel, wonen alleen oude mensen. Boris is er het enige kind. Tenminste dat denkt iedereen want Boris speelt met zijn beste vriend Oscar vaak in de verlaten glasfabriek.
Oscar is geen gewone jongen, hij werkte honderd jaar geleden in de fabriek. Toch is Oscar geen stokoude man of een geest maar een jongen van vlees en bloed. Hoe dat zo komt daar heeft Boris geen verklaring voor. Wanneer oma te oud wordt om met Boris alleen op de heuvel te wonen, verhuizen ze naar de stad. Boris voelt er zich eenzaam want Oscar duikt nu nog maar zelden op in zijn leven.

Telkens wanneer Boris Oscar ontmoet, neemt hij hem mee naar de 21ste eeuw. Samen spelen ze dan de verhalen van Jackflame, de stripheld waar Boris grote fan van is. En heel soms krijgt Boris een glimp te zien van hoe Oscar honderd jaar geleden leefde…

De voorstelling is een bewerking van het boek De jongen van de glasfabriek van Reinhilde Van Driel. Het boek is verschenen bij Davidsfonds Infodok/Standaard Uitgeverij in juni 2019

met Jonas Van Thielen of Rob Van der Auwera, Tom Voet en Reinhilde Van Driel tekst Reinhilde Van Driel
muziek en coaching Piet Slangen
techniek en vormgeving Ruben Olownia

Opgedragen aan Dirk De Keyzer (1964-2019) – Artistiek en zakelijk leider van Theater de ToekomstPrint