Dansen doorheen de geschiedenis !

Datum
van zondag 1 september 2024
tot maandag 30 juni 2025

Locatie
BSGO 't Kasteel

S. Braffortlaan 6
3090 Overijse

Bestel tickets

Dynamoproject (afgelopen)

Dansen doorheen de geschiedenis !

We gaan al dansend de geschiedenis door met beeldmateriaal over de periode en aangepaste inhoud maar vooral om de tijdsgeest te ondergaan via beweging. Ook leggen wij linken naar dansen in andere culturen. Samen met Ilke Bartholomees (deskundige) werken wij rond volgende onderdelen:

1) De Prehistorie: ontwikkelen van vaste patronen tot een rituele dans met een doel ( bvb. be√Įnvloeden goden voor een goede oogst.

2) De oudheid: soldaten oefenen dans om hun lenigheid, kracht en concentratie te verhogen (o.a. pyrissche dans). Gevechtsdansen dus met ook een link naar de capoeira.

3) De Middeleeuwen: de kerk beteugelde dansen en zette dit om in processies. We dansen in een lange rij…. maar hebben ook aandacht voor de toenmalige dodendansen (Memento Mori) en de opkomst van de klassieke volksdans.

4) De nieuwe tijd: we werken rond pantomimische elementen in de dans (commedia dell’arte) tot vermaak van de koning maar werken ook rond hofdansen (etiquette) met ‘basse danse’ en ‘danse haute’.

5) Onze tijd: meer belang aan inhoud en emoties maar minder op de vorm. We gaan op zoek naar welke dans bij welke leerling past (de tijd van emancipatie, individuele benadering.

Dansen-doorheen-de-geschiedenis – projectbeschrijvingPrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling