BELPOP BONANZA TURA SPECIAL

Datum
vrijdag 14 januari 2022
⊗ 14:00

Prijs
Abonnement: € 10,00
VVK: € 12,00
Kassa: € 14,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse

Bestel tickets Bestel abonnement

JAN DELVAUX EN DJ BOBBY EWING

BELPOP BONANZA TURA SPECIAL

Will Tura is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, vindt hem sympathiek. Niemand stond zo lang zonder onderbreking aan de top, vijf generaties op rij.

Tura wordt 80 in 2020, dat schreeuwt om een retrospectieve. Waarvoor Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza graag tekenen. Zij zijn ondertussen al enkele jaren met stijgend succes terreinexperten qua Belgische popmuziek.

Koning Arthur lag hen altijd nauw aan het hart. Ze roemen de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, zijn onwaarschijnlijke catalogus en de geweldige verhalen. De mannen van Daft Punk zeggen bvb. ‘oncle Arthur’ tegen Will. En het is Tura die de talenten van Raymond van het Groenewoud en Johan Verminnen spotte. 

Is alles ondertussen niet gezegd over Tura? Dan ken je Belpop Bonanza nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Wat waren z’n grootste hits in Frankrijk en Duitsland? Hoe klinkt hij in het Hongaars? Wie speelde meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute-albums is er nu de theatershow. Het wordt een spetterende avond voor de fan, de verre liefhebber en iedereen die wil weten waarom Tura essentieel is. Met de goedkeurende stempel van Will zelve.

Jan Delvaux is de auteur van ‘Belpop. De Eerste Vijftig Jaar’ (2011), ‘Rock Werchter. Sinds 1975’ (2014) en ‘Belpop Bonanza’ (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van ‘Belpop’ op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

Uit de pers:

  • Er is iemand die meer over mij weet dan ikzelf.  – Will Tura
  • Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin. Het Nieuwsblad ★★★★
  • Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium. De Standaard ★★★★
  • Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor. Een toeschouwer

Jan Delvaux over Will Tura in Vanavond Live met Xander De Rycke:

Jan Delvaux in gesprek met Will Tura n.a.v. zijn 75ste verjaardag:Print