Rigaux Jean

isabelle@jean-rigaux.be

3090 Overijse

Rigaux Jean

Artistieke stijl:

Schilderen

Artistieke vorming:

Jean Rigaux (°16 juni 1935 +16 december 2008) ging resoluut voor de kunsten. Stevig onder de indruk van zijn oom Louis Rigaux, werd hij opgeleid in de “Académie des Beaux Arts” te Ukkel en ontving hij een solide vorming in de beeldende kunsten.

Artistieke stijl:

Monumentale kunst was zijn vak, al beheerste hij evenzeer de perfecte weergave van landschappen, marines, naakten, glasramen, enzovoort. Geen stijl is hem onbekend gebleven, van de classicistische stijl over het kubisme tot het surrealisme.

De wandtapijten die hij door de beroemde weverij Chaudoir liet weven en het monumentale glasraam in de Sint Martinuskerk van Overijse zijn ongeëvenaarde getuigen van zijn artistiek kunnen. Hij verdiende terecht de gouden palmen van de Europese Kunstverdienste en onnoemelijk veel internationale waardering.

Jean voelde de kunstwereld als geen ander aan, artistiek én commercieel. Hij gaf zijn knowhow gretig door aan zijn dochter Isabelle, maar evengoed aan de leerlingen van zijn Academie. Vakmanschap en meesterschap, traditie en kunst. En een stuk lokale economie.Print