Herten Ann

ann.herten@telenet.be

Veeweidestraat 103
3080 Duisburg
02 731 67 01
0474 71 42 88

Herten Ann

Artistieke stijl :

Al mijn werken zijn gemaakt met recyclage materiaal, zowel de kaders als het doek als de stof zijn ergens op de kop getikt. Aan de hand van wat ik vind laat ik mijn inspiratie werken.

Artistieke vorming:

Bij ons thuis tekende iedereen. Poppen, tekeningen, knutsels…Ik tekende reeds als 2 jarige kopvoeters, als kindjes in de kleuterklas nog leerden kleuren. Alles tekende ik vol, de banken, de muren…in de hoek staan was dan ook geen straf want ik had altijd wel een potlood waarmee ik ergens op kon kribbelen.

In het middelbaar maakte ik de tekenopdrachten van veel medeleerlingen, soms tegen betaling (al was dat eerder een ruil van boterhammen).

In de jaren ‘90 volgde ik avondschool op St Lukas: tekenen, schilderen en zeefdruk. Maar eigenlijk ben ik autodidact. Soms maak ik ook juwelen en naai ik al eens een kledingstuk. Creatief bezig zijn is hetzelfde als ademen voor mij.

Ik heb eerder een cartoonstijl, misschien omdat ik een stripliefhebber ben. Veel werken zijn naar kinderen gericht omdat ik vind dat ze een interessante leefwereld hebben. Daardoor word ik vaak gevraagd om geboortekaartjes te ontwerpen, kinderkamers te decoreren of schilderijen voor de kleinsten te maken. Ik ben niet altijd voor kinderen bezig, maar er blijft in mijn werken altijd wel iets “kinds” zitten, iets dat de wereld wat absurd of overdreven voorstelt.

Vrienden zegden dat ik tentoon moest stellen en 2 jaar terug heb ik meegedaan aan een tentoonstelling voor een goed doel in Diest. En met succes, daarom denk ik dat de drempel nu minder hoog ligt om nog eens deel te nemen. Hopelijk zijn er onder u die mijn rare gedachten kronkels kunnen waarderen.

 Print