François Isabelle

i.f@skynet.be

Groeneweg 216
3090 Overijse
02 771 83 88

François Isabelle

Artistieke stijl:

Keramiek

Artistieke vorming:

Leerproces pottenbakken van 1998 tot 2005 in de Ateliers de la rue Voot te Woluwe onder leiding van Françoise Cludts. Zij leerde mij de verschillende technieken, maar het was pas toen zij mij de oeroude handopbouw-techniek met kleirollen leerde kennen dat ik eindelijk de manier gevonden had waarmee ik mijn eigen stijl kon vervolmaken.

Getuigenis:

Door op te bouwen met kleirollen kan ik alle mogelijke vormen maken en kan ik mijn inspiratie tot leven brengen.  Deze techniek geeft mij meer vrijheid dan de traditionele draaischijf waarmee je alleen symmetrische vormen kunt maken.  Opbouwen met kleirollen neemt meer tijd, maar het geeft mij de mogelijkheid om organisch te werk te gaan en instinctief de vormen te maken zoals ik ze aanvoel.

Zowel de Oudheid, als Afrikaanse kunst en aardewerk hebben mij altijd gepassioneerd. Een grote inspiratiebron is de Soudanese kunstenaar Siddig El’nigoumi.  Dankzij zijn werk leerde ik engobes (kleuren gemaakt op basis van klei waaraan oxides zijn toegevoegd) en sgrafitto (graveren van motieven in de engobe) kennen.

Tentoonstellingen:
  • maart/april 2004 GC Op-Weule, Sint-Lambrechts-Woluwe
  • maart 2005 Culturele Ambassade van Japan, Brussel
  • oktober/november 2006 CC Den Blank, Overijse
  • mei 2011 ” At Home”, Overijse
  • september 2012: benefiet “Creola” GC Felix Sohie, Hoeilaart
  • oktober/november 2012 benefiet  “Creola” GC De Bosuil Jezus-Eik

FotoboekPrint