Coppens Marjorie

http://www.marjoriecoppens.be

marjoriecoppens@skynet.be

Dobralaan 28
3090 Overijse
0472 01 19 02

Coppens Marjorie

Artistieke stijl:

Beeldhouwen

Getuigenis:

Beeldhouwen is sinds een paar jaar een liefhebberij van mij, die steeds meer op een “nieuwe loopbaan” gaat lijken. In 2006 ben ik via mijn werk in Nederland met beeldhouwen in aanraking gekomen. Na deze korte cursus van enkele avonden heb ik me direct opgegeven voor een verdere cursus. Ik had nog nooit iets met beeldhouwen gedaan, maar was wel direct enthousiast.

Sinds de zomer van 2007 woon ik in Overijse, en ben ik bij het RHOK in Brussel een 4-jarige opleiding voor beeldhouwkunst begonnen. Naast mijn werk als verpleegkundige besteed ik nu een aantal dagen per week aan beeldhouwen. Dat vind ik heerlijk om te doen, het geeft me veel vrijheid en de mogelijkheid om mijn fantasie de vrije loop te geven.

Ik heb altijd een rijke fantasie gehad en kan uit allerlei zaken inspiratie halen. Omdat ik graag buiten in de natuur ben is dat wel de belangrijkste bron van ideeën. Mijn beelden hebben daarom vloeiende en ronde vormen. Ook verwerk ik vaak vormen van mensen, en regelmatig een dubbele betekenis, in mijn beelden.

Tentoonstellingen:
  • 2011: Ritme en Beweging, 7-9 oktober 2011, GC De Moelie, Linkebeek + Beelden van Marjorie Coppens, Galerie Ecce, Rotterdam + Artiestenparcours Jette, La Clouterie + Beelden van Marjorie Coppens, Gemeentehuis Herent
  • 2010: Mode, GC De Moelie, Linkebeek + Kunst in Overijse Den Blank + GC De Moelie, Linkebeek + VRAK Kunstkring, GC Drogenbos
  • 2009: Contrast, KBC Bank, Tervuren + Valentijn, Kantoor Yara Belgium, Brussel
  • 2008: Beelden van Marjorie Coppens, Den Blank + Kunst in Overijse

FotoboekPrint