Tour Elentrik

Ook in deze vreemde tijden proberen we kunstbeleving en –creatie te stimuleren. Daarom starten we i.s.m. vzw Treepack het street art-project ‘Tour Elentrik’ in onze gemeente: 40 nutskasten/elektriciteitskasten en een aantal grote muren zullen worden opgewaardeerd met een laagje kunst.

Nutskasten/elektriciteitskasten zijn vaak een doorn in het oog. Samen met lokale creatievelingen en professionele kunstenaars gaan we aan de slag om deze kasten, verspreid over heel onze gemeente, om te toveren tot prachtige kunstwerken in het thema ‘lokale fauna en flora’.

Het eindresultaat biedt een nieuwe kunstroute met sportieve en toeristische meerwaarde voor Overijse: een fiets- en wandelroute zal langs alle kunstwerken leiden. Na een basisopleiding gaan de geselecteerde kunstenaars aan de slag met het beschilderen van de kasten. Op 19 augustus wordt de nieuwe kunstroute geopend.

Meer info?

Contacteer het Infopunt Vrije Tijd via vrijetijd@overijse.be of 02 687 59 59. Meer info over de Tour Elentrik-projecten in andere gemeenten vind je op www.treepack.net/nl.