Te Gast

Nederlandse Taallessen

Gemeente Overijse

van maandag 2 september 2019
tot maandag 29 juni 2020

Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren.

Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, evenals conversatielessen. Elk niveau telt 30-36 lessen van telkens 3 uur.

Lees meer

COMPUTER EN INTERNET VOOR BEGINNERS

Cursus

vrijdag 25 oktober 2019 om 9:30

Wil je graag leren werken met een computer? Wil je oefenen met de muis en het toetsenbord? Samen maken we mappen en stellen we een brief op. Je leert ook surfen op het internet. Je maakt kennis met een aantal praktische websites en leert werken met de Google zoekmachine. Je kan op je eigen tempo op de computer oefenen.

Lees meer

Omgaan met zelfdoding

Lezing

woensdag 6 november 2019 om 20:00

Hoe kunnen jongerenbegeleiders, ouders én samenleving meewerken aan de preventie van suïcide en psychische kwetsbaarheid? Els Van Doren is proost van Chiro Nationaal. Ze begeleidt Chirogroepen die geconfronteerd worden met een onverwacht verlies. Volgens haar ligt preventie in de vriendschappen en samenhang die jongeren mogen ervaren in de jeugdbeweging. En ook in eerlijke, kritische communicatie rond dit delicaat onderwerp.

Lees meer

Davidsfonds Overijse

Wat met ons geld ?

donderdag 14 november 2019 om 20:00

In deze lezing schetst VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de problemen en uitdagingen van de lage rente op maat van de gewone spaarder. Met handige tips, do’s en don’ts.

Lees meer

BETER LEREN WERKEN MET E-MAIL

Cursus

vrijdag 15 november 2019 om 9:30
vrijdag 22 november 2019 om 9:30

Wil je efficiënter werken met jouw mailbox? We helpen je op weg met een hoop praktische tips. Van een handtekening plaatsen en werken met mappen tot het verschil tussen CC en BCC. De focus ligt op de gemeenschappelijke functies die in alle e-mailprogramma’s of -apps zitten. Tijdens de cursus ga je aan de slag met de gratis e-maildienst Outlook.com.

Lees meer

Op zoek naar rust: relaxatietechnieken

Workshop

maandag 18 november 2019 om 19:00
maandag 25 november 2019 om 19:00
maandag 2 december 2019 om 19:00
maandag 9 december 2019 om 19:00
maandag 16 december 2019 om 19:00

Als het leven druk is, kan het lastig zijn om rust te vinden.  Gelukkig zijn er heel wat manieren om te ontspannen. Tijdens deze reeks laat Helena je kennismaken met verschillende relaxatiemethodes. Je leert meer over de impact van spanning op je lijf en krijgt praktische tips om beter om te gaan met stress. Via bewegings- en ademhalingsoefeningen bouw je een gezonde relatie met je lichaam op.

Lees meer

Naaicafé: start to stik

Workshop

zondag 24 november 2019 om 14:00
zondag 1 december 2019 om 14:00
zondag 8 december 2019 om 14:00

Heb je al een verzameling stoffen, maar doet je naaimachine nog niet helemaal wat je wil? Kom dan naar het naaicafé! Creatieve duizendpoot Kim helpt je met plezier op weg. Aan de hand van eenvoudige opdrachten maak je kennis met basistechnieken en leer je je machine beter kennen. 

Lees meer

Boost je energie met de juiste voeding

Lezing

dinsdag 26 november 2019 om 19:30

Van welke voeding krijg je meer energie? En hoe vermijd je een dipje na je lunchpauze? Tijdens deze lezing krijg je meer uitleg over het effect van voeding op je lichaam en je energiepeil. Kim geeft je ook een hoop tips mee voor maaltijden die niet alleen lekker maar ook gezond zijn!

Lees meer

BETER LEREN WERKEN MET JE APPLE-COMPUTER

Cursus

woensdag 4 december 2019 om 13:00
woensdag 11 december 2019 om 13:00

In deze cursus ontdek je de mogelijkheden van het meest recente besturingssysteem van Apple: Mac OS X. Je leert werken met een Apple-toetsenbord en -muis en met de belangrijkste systeemvoorkeuren. Je maakt ook kennis met een aantal vaste Apple-programma’s en de iCloud, waarmee je makkelijk foto’s en documenten online kan bewaren en delen.

Lees meer

Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Overijse

Udo in concert

zaterdag 7 december 2019 om 20:00

Voor haar winterconcert nodigt de K.H. Sint-Martinus uit Overijse dit jaar zanger Udo Mechels, bekend uit ‘X-Factor’ en ‘Zo is er maar één,’ uit. De harmonie, o.l.v. Jan Huysentruyt, begeleidt Udo in enkele muziekklassiekers uit de Engelse en Nederlandse taal. Vooraf brengt ze ook zelfstandig enkele muziekwerken. Als kers op de taart heeft de harmonie het saxofoon choir van de Academie voor Podiumkunsten van Overijse, Hoeilaart en Tervuren (APKO), o.l.v. Martien Caelen, te gast.

Lees meer