Theater

Danni Heylen & Linda De Ridder

ONTSNAPT & LOSGELATEN

vrijdag 16 november 2018 om 20:30

Een Bischop en een Ridder, dat is veel meer dan ‘Ontsnapt & Losgelaten’. Dit is niet louter een sketchesshow, een komische conference, grappige dialoog, monoloog of stand-up act, het is een mix van dat alles. Dat maakt deze voorstelling uniek en vooral vernieuwend.

Lees meer

MARTHA!TENTATIEF

Ne merel op nen tak

vrijdag 23 november 2018 om 20:30

Op een dag besloot een vriend van Johan Petit om te verhuizen. Een half jaar later stapte hij het vliegtuig op en vloog naar Sao Paolo. Johan reisde hem achterna en kwam terug met een verhaal. Een verhaal over ‘struggelen’ en gaan lopen. Over beseffen dat ge ne niet meer zijt dan een zandkorrel in een oneindige woestijn. Over licht in de duisternis. Over hoe een klein vlammeke toch heel warm kan zijn. En over ne merel. Op nen tak. Met Johan Petit en Think of One.

Lees meer

RAF WALSCHAERTS

BIECHT

vrijdag 11 januari 2019 om 20:30

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp. De pers was erg lovend over zijn vorige solovoorstelling: “uitsluitend pure klasse op het toneel”, “een rasverteller”. Om nu al naar uit te kijken!

Lees meer

Tom Van Dyck

HET BEEST IN U

vrijdag 1 februari 2019 om 20:30

Transhumaan mentor Tom Van Dyck doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de leef-, denk en doepatronen van dieren. Hij ontdekte wederkerende systemen die het succesverhaal van heel wat dieren verklaren. Op basis van dit onderzoek ontwikkelde hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik ligt.

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer

Hof van Eede

Vanish Beach

donderdag 28 februari 2019 om 20:30

Venice Beach, California, 1942. Met opgestroopte broekspijpen, in stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel. Vier grote Duitse cultuurdragers, ontsnapt aan de Naziterreur van hun thuisland. Hun gesprek over vrijheid en waardigheid stokt even, terwijl een Mickey Mouse-ballon over het strand vliegt.

Lees meer

Compagnie De Koe

Who’s Afraid of Virginia Woolf

vrijdag 15 maart 2019 om 20:30

In 2005 bracht de KOE voor het eerst Who’s Afraid of Virginia Woolf, naar Edward Albee’s klassieker uit 1962. Met Martha en George slaat Albee het ideaalbeeld van de ‘American Dream’ aan diggelen: twee gedesillusioneerde mensen die zich aan de sleur van hun relatie trachten te onttrekken door het creëren van leugens en illusies.

Lees meer

Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef

NIET DOEN!

dinsdag 2 april 2019 om 20:30

Iconisch toneel! Een clash tussen archetypen, een mythisch treffen, zeg maar …. Van emotie versus ratio, fantasie versus werkelijkheid. Het vragen wordt in vraag gesteld. De twijfel, betwijfeld.
Wat rest ons als intellectualisme banaal blijkt, kennis beperkend, en de hele wereld vast draait in wetenschappelijk onderbouwde tegenstrijdigheden? Twee theatericonen op de Bühne. Dat belooft!

Lees meer

Tom Clement

Tom zingt Taal

dinsdag 7 mei 2019 om 20:30

Tom Clement van het MartHa!tentatief brengt met zijn nieuwe muzikale voorstelling de Nederlandse taal dichter bij wie ze oefenen wil. Gewapend met een miniorkest van drums, gitaar, banjo en mondharmonica zingt hij Nederlandstalige traditionals. Eenvoudige, catchy liedjes met herkenbare thema’s zorgen ervoor dat je zin krijgt om mee te zingen, ook al begrijp je niet zo goed Nederlands.

Lees meer