Muziek

WIM OPBROUCK & RON REUMAN

TV-TUNES KNT REVISITED

vrijdag 8 februari 2019 om 20:30

15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was simpel: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. De warme gloed van de nostalgie bleef, de melige stoffigheid werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en rebellie. Laat je meevoeren op deze ironische en fijngevoelige muzikale roadtrip door 50 jaar TV-tunes.

Lees meer

STAN VAN SAMANG

OP DE SCHOOT

donderdag 21 februari 2019 om 20:30

Eén van de best verkopende en meest gedraaide Belgische artiesten van nu trekt naar de theaterzalen. Gewapend met nieuwe hits als ‘Candy’, ‘Little Moon Rises’, ‘A Simple Life’, ‘Junebug’, ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ en ‘Een ster’, maar ook oudere hits zoals ‘Scars’, ‘Hang On’, ‘Poison’, ‘This Time’… In intieme setting, maar daarom niet minder groots!

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer

SOULBROTHERS

IN CONCERT

zaterdag 23 februari 2019 om 20:30

Met hun aanstekelijke energie doen de geboren entertainers Charel van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds), Vincent Goeminne (The Dinky Toys/Plane Vanilla) en Wim Soutaer (bekend van hits als ‘Allemaal’) elk podium daveren. Een zinderende hitmachine!

Lees meer

ASTRID NIJGH, LENNAERT MAES & STOOMBOOT

DOOR DE OVERLEVENDEN

zaterdag 16 maart 2019 om 20:30

Deze keer gaat de Nederlandse coryfee Astrid Nijgh niet met drie dames op pad (Nijghse vrouwen), maar brengt ze met Niels Boutsen alias Stoomboot en Lennaert Maes een ode aan overleden zangers uit Vlaanderen en Nederland: van Ramses Shaffy tot Bram Vermeulen, van Zjef Vanuytsel tot Luc De Vos, van Louis Neefs tot Yasmine.

Lees meer

PERCUSSIVE

GETIKT!

vrijdag 29 maart 2019 om 20:30

De drie heren Sam, Jef en Bert – ietwat van hun lotje getikt – brengen hun publiek al jarenlang van slag. Deze toonaangevende slagwerkgroep combineert vette ritmes, humor en theater. Ze rijgen de spectaculaire acts, verbluffende muziek en een tijdloos thema naadloos aan elkaar. Ze klinken als een klok. BAM!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees meer

LES MENUS - PLAISIRS DU ROY

Aperitiefconcert

zondag 31 maart 2019 om 11:00

Een aperitiefconcert met Franse barokmuziek van Jacques-Martin Hoteterre ‘Le Romain’. Dit buitengewone werk, dat de Italiaanse en Franse smaak tijdens de Verlichting illustreert, wordt voor de 1ste keer in bijna 300 jaar uitgevoerd op traverso, gamba, theorbe en klavecimbel.

Lees meer

VAN GEEL & VAN DEN BEGIN

IN CONCERT

zaterdag 4 mei 2019 om 20:30

De twee knapste lelijke venten van Vlaanderen moeten we niet meer voorstellen. Naast het verschil in leeftijd en lengte delen ze samen een liefde voor Nederlandstalige croonerklassiekers en voor bigbands. En laat dat net zijn wat deze rasentertainers op jou gaan loslaten. Wanneer ze hun beste kostuums uit de kast halen en hun tapschoenen opblinken, moet je erbij zijn.

Lees meer

APKO-TRIO

APERITIEFCONCERT

zondag 5 mei 2019 om 11:00

Je kan live genieten van het bekende trio voor klarinet , cello en piano ( opus 114) van Johannes Brahms in combinatie met andere werken voor cello-piano of klarinet-piano. De uitvoerders geven les aan de Academie voor Podiumkunsten van Overijse. Met Michel Stas (piano), Peter De Ridder (klarinet) en Jan Matthé (cello).

Lees meer

MELINA-KWARTET

APERITIEFCONCERT

zondag 2 juni 2019 om 11:00

Het Melina-kwartet combineert oud en nieuw : zowel het klassieke kwartetrepertoire als vernieuwend en uitdagend werk. Na het befaamde Keizerskwartet van J.Haydn kan je nog smullen van de “Woodworks Suite”. Deze suite,gecomponeerd en gearrangeerd door “ The Danish String Quartet” draait rond plaatselijke hymnen en folklore.

Lees meer