Muziek

JAN DE WILDE

HEHE, WAT EEN JAN!

zaterdag 15 december 2018 om 20:30

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Moeiteloos behield hij zijn status dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig en muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette en met verborgen parels. Hartverwarmend.

Lees meer

RAF WALSCHAERTS

BIECHT

vrijdag 11 januari 2019 om 20:30

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp. De pers was erg lovend over zijn vorige solovoorstelling: “uitsluitend pure klasse op het toneel”, “een rasverteller”. Om nu al naar uit te kijken!

Lees meer

PERCUSSIVE

GETIKT!

vrijdag 25 januari 2019 om 20:30

De drie heren Sam, Jef en Bert – ietwat van hun lotje getikt – brengen hun publiek al jarenlang van slag. Deze toonaangevende slagwerkgroep combineert vette ritmes, humor en theater. Ze rijgen de spectaculaire acts, verbluffende muziek en een tijdloos thema naadloos aan elkaar. Ze klinken als een klok. BAM!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees meer

APKO-KWINTET

APERITIEFCONCERT

zondag 3 februari 2019 om 11:00

Eén van de grote klassiekers in het kamermuziekrepertoire is het Pianokwintet van Mozart. Alle instrumenten (hobo, klarinet, hoorn, fagot en piano) worden bespeeld door leraars van de Academie van Overijse-Hoeilaart-Tervuren. Ook andere kamermuziekwerken voor blazers komen aan bod. Met Korneel Alsteens (hobo), Peter De Ridder (klarinet), Chantal Derongé (fagot), Elke De Ridder (hoorn) en Michel […]

Lees meer

WIM OPBROUCK & RON REUMAN

TV-TUNES KNT REVISITED

vrijdag 8 februari 2019 om 20:30

15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was simpel: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. De warme gloed van de nostalgie bleef, de melige stoffigheid werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en rebellie. Laat je meevoeren op deze ironische en fijngevoelige muzikale roadtrip door 50 jaar TV-tunes.

Lees meer

STAN VAN SAMANG

OP DE SCHOOT

donderdag 21 februari 2019 om 20:30

Eén van de best verkopende en meest gedraaide Belgische artiesten van nu trekt naar de theaterzalen. Gewapend met nieuwe hits als ‘Candy’, ‘Little Moon Rises’, ‘A Simple Life’, ‘Junebug’, ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ en ‘Een ster’, maar ook oudere hits zoals ‘Scars’, ‘Hang On’, ‘Poison’, ‘This Time’… In intieme setting, maar daarom niet minder groots!

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer

SOULBROTHERS

IN CONCERT

zaterdag 23 februari 2019 om 20:30

Met hun aanstekelijke energie doen de geboren entertainers Charel van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds), Vincent Goeminne (The Dinky Toys/Plane Vanilla) en Wim Soutaer (bekend van hits als ‘Allemaal’) elk podium daveren. Een zinderende hitmachine!

Lees meer

ASTRID NIJGH, LENNAERT MAES & STOOMBOOT

DOOR DE OVERLEVENDEN

zaterdag 16 maart 2019 om 20:30

Deze keer gaat de Nederlandse coryfee Astrid Nijgh niet met drie dames op pad (Nijghse vrouwen), maar brengt ze met Niels Boutsen alias Stoomboot en Lennaert Maes een ode aan overleden zangers uit Vlaanderen en Nederland: van Ramses Shaffy tot Bram Vermeulen, van Zjef Vanuytsel tot Luc De Vos, van Louis Neefs tot Yasmine.

Lees meer

LES MENUS - PLAISIRS DU ROY

Aperitiefconcert

zondag 31 maart 2019 om 11:00

Een aperitiefconcert met Franse barokmuziek van Jacques-Martin Hoteterre ‘Le Romain’. Dit buitengewone werk, dat de Italiaanse en Franse smaak tijdens de Verlichting illustreert, wordt voor de 1ste keer in bijna 300 jaar uitgevoerd op traverso, gamba, theorbe en klavecimbel.

Lees meer