Muziek

STAN VAN SAMANG

OP DE SCHOOT

zaterdag 20 oktober 2018 om 20:30

Eén van de best verkopende en meest gedraaide Belgische artiesten van nu trekt naar de theaterzalen. Gewapend met nieuwe hits als ‘Candy’, ‘Little Moon Rises’, ‘A Simple Life’, ‘Junebug’, ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ en ‘Een ster’, maar ook oudere hits zoals ‘Scars’, ‘Hang On’, ‘Poison’, ‘This Time’… In intieme setting, maar daarom niet minder groots!

Lees meer

GEERT VANHASSEL & ANEMOS SAXOFOONQUARTET

KLAPZOEN

zaterdag 10 november 2018 om 20:30

Klapzoen is een mijmerend duel tussen de oorlogspoëzie van dichter Geert Vanhassel en de klanken van vier jonge top-saxofonisten. Intiem, confronterend maar ook warm en hoopvol. Klapzoen is er voor wie met een frisse blik naar geschiedenis wil kijken én luisteren. En hoopvol naar de toekomst. Een verhaal over liefde in het decor van een wereldbrand die nooit meer mocht gebeuren.

Lees meer

THE FUREYS

40 YEARS AROUND THE WORLD (IRL)

zaterdag 17 november 2018 om 20:30

Deze legendarische muzikanten met Travellers-achtergrond vormen één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Ze spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en liefde voor het vaderland. Ze staan bekend voor hun snelle Ierse jigs en reels en voor hun prachtige emotioneel geladen ballads. Energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment. Iedereen gaat vrolijk naar huis!

Lees meer

TRIO DI FADO

APERITIEFCONCERT

zondag 2 december 2018 om 11:00

Drie muzikale vrienden grasduinen in de rijke literatuur van het pianotrio. De fado is voor Portugal wat de tango is voor Argentinië. Met passie benadert het kamermuziektrio de grote emoties van het leven. Vandaar componisten als Johannes Brahms en Astor Piazolla op het programma. Met Philippe Sysmans, Joke Van Tilborg en Sarah Vanlaere op viool, […]

Lees meer

JAN DE WILDE

HEHE, WAT EEN JAN!

zaterdag 15 december 2018 om 20:30

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Moeiteloos behield hij zijn status dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig en muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette en met verborgen parels. Hartverwarmend.

Lees meer

RAF WALSCHAERTS

BIECHT

vrijdag 11 januari 2019 om 20:30

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp. De pers was erg lovend over zijn vorige solovoorstelling: “uitsluitend pure klasse op het toneel”, “een rasverteller”. Om nu al naar uit te kijken!

Lees meer

PERCUSSIVE

GETIKT!

vrijdag 25 januari 2019 om 20:30

De drie heren Sam, Jef en Bert – ietwat van hun lotje getikt – brengen hun publiek al jarenlang van slag. Deze toonaangevende slagwerkgroep combineert vette ritmes, humor en theater. Ze rijgen de spectaculaire acts, verbluffende muziek en een tijdloos thema naadloos aan elkaar. Ze klinken als een klok. BAM!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees meer

APKO-KWINTET

APERITIEFCONCERT

zondag 3 februari 2019 om 11:00

Eén van de grote klassiekers in het kamermuziekrepertoire is het Pianokwintet van Mozart. Alle instrumenten (hobo, klarinet, hoorn, fagot en piano) worden bespeeld door leraars van de Academie van Overijse-Hoeilaart-Tervuren. Ook andere kamermuziekwerken voor blazers komen aan bod. Met Korneel Alsteens (hobo), Peter De Ridder (klarinet), Chantal Derongé (fagot), Elke De Ridder (hoorn) en Michel […]

Lees meer

WIM OPBROUCK & RON REUMAN

TV-TUNES KNT REVISITED

vrijdag 8 februari 2019 om 20:30

15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was simpel: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. De warme gloed van de nostalgie bleef, de melige stoffigheid werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en rebellie. Laat je meevoeren op deze ironische en fijngevoelige muzikale roadtrip door 50 jaar TV-tunes.

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer