Familie

Rommeltje

Kerstkindervlooienmarkt

zaterdag 22 december 2018 om 15:00

Kerstvakantie! Kadootjestijd ! Maar moet men altijd nieuwe spullen kopen? Kunnen sommige dingen geen tweede leven leiden? Misschien vind je op onze winterrommelmarkt wel heel leuk speelgoed, computerspellen, teddyberen en andere leuke gadgets.

Lees meer

Toneelschap Beumer en Drost

Maquette

zaterdag 22 december 2018 om 19:00

Een theaterthriller op schaal. Het echtpaar Petit bouwt kleine huisjes. Maquettes. Maar déze maquettes gaan echt bewoond worden. Ze zijn onderdeel van een nog te bouwen mini-woonwijk. Een echte wijk voor levende kleine mensen. Voor mensen die niet altijd klein waren. Mensen die ooit een leven leidden zoals jij en ik. Totdat ze zich moesten […]

Lees meer

PERCUSSIVE

GETIKT!

vrijdag 25 januari 2019 om 20:30

De drie heren Sam, Jef en Bert – ietwat van hun lotje getikt – brengen hun publiek al jarenlang van slag. Deze toonaangevende slagwerkgroep combineert vette ritmes, humor en theater. Ze rijgen de spectaculaire acts, verbluffende muziek en een tijdloos thema naadloos aan elkaar. Ze klinken als een klok. BAM!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees meer

DIMITRI LEUE : WOLINOTI

HET HOUTEN KIND

zaterdag 2 februari 2019 om 19:00

Het verhaal van een Saksische houthakker en zijn Saksische stadsvrouw. Een muzikale vertelliing van het sprookje Het Houten Kind. Van meesterverteller Dimitri Leue en Kiyotaka Izumi. Levendig verteld door Dimitri Leue. Met muziek van Schumann.

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer

Spocje tovert!

Vrijetijdsfestival tijdens de krokusvakantie voor kinderen van 3-14 jaar en hun (groot)ouders

van maandag 4 maart 2019
tot zondag 10 maart 2019

Wingardium Leviosa! Tover je agenda maar boven, want vanaf woensdag 19 december om 20.30 uur kan je inschrijven voor Spocjes magische activiteitenfestival tijdens de krokusvakantie. Dan neemt tovenaar Spocje moedige kinderen, tovenaars en heksjes, prinsen en prinsessen, fantasierijke creatievelingen en onverschrokken sportievelingen mee in zijn sprookjeswereld.

Lees meer

Matilda

Film 6-10 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 10:00

Mathilda is een ontzettend intelligent meisje. Haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Als ze eindelijk naar school mag, ontmoet ze de verschrikkelijke mevrouw Bulstronk en de lieve juffrouw Engel. Als Mathilda ontdekt dat ze bijzondere krachten bezit, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Lees meer

Ferdinand

Film 6-12 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 13:30

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand te onrechte uitgekozen.

Lees meer

Peter en de draak

Film 6-12 jaar (spocje)

dinsdag 5 maart 2019 om 10:00

Sommige geheimen zijn te groot om te bewaren… De herinterpretatie van Disney’s gekoesterde familiefilm “Peter en de Draak” vertelt het avontuur van een verweesde jongen genaamd Peter en zijn beste vriend Elliot, die toevallig een draak blijkt te zijn.

Lees meer

Helden boven alles

Film 6-12 jaar (spocje)

dinsdag 5 maart 2019 om 14:00

De populariteit van de Helden schiet de hoogte in nadat een spectaculair filmpje van hun laatste bouwwerk miljoenen keren bekeken wordt. De roem stijgt Sieg naar het hoofd en hij vindt dat de Helden voortaan moeten reizen als echte sterren.

Lees meer