Podium

WIM OPBROUCK & RON REUMAN

TV-TUNES KNT REVISITED

vrijdag 8 februari 2019 om 20:30

15 jaar geleden was de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee was simpel: herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. De warme gloed van de nostalgie bleef, de melige stoffigheid werd vervangen door een portie vrolijke opwinding en rebellie. Laat je meevoeren op deze ironische en fijngevoelige muzikale roadtrip door 50 jaar TV-tunes.

Lees meer

DANSPROJECT 18.0 (PREMIERE)

DANSFESTIVAL

zaterdag 16 februari 2019 om 20:30

Dit dansfestival brengt jonge, talentvolle en bekroonde hedendaagse dansgezelschappen uit Vlaanderen samen. Zes sterke danscompagnies, zes nieuwe creaties, zes professionele choreografen, plus een gastoptreden. Een gevarieerde avond vol straf en vernieuwend werk.
Een coproductie van CC Den Blank en Jennifer Regidor (vzw Lune)

Lees meer

STAN VAN SAMANG

OP DE SCHOOT

donderdag 21 februari 2019 om 20:30

Eén van de best verkopende en meest gedraaide Belgische artiesten van nu trekt naar de theaterzalen. Gewapend met nieuwe hits als ‘Candy’, ‘Little Moon Rises’, ‘A Simple Life’, ‘Junebug’, ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ en ‘Een ster’, maar ook oudere hits zoals ‘Scars’, ‘Hang On’, ‘Poison’, ‘This Time’… In intieme setting, maar daarom niet minder groots!

Lees meer

WE ARE NOT PEOPLE

U.F.O.

vrijdag 22 februari 2019 om 20:30

Choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga rekruteerden in 2014 heel wat dansers in ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering. Drie jaar later ontpoppen ze zich tot een autonoom gezelschap en vormen zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België. Ze brengen rijk gelaagde muziek, visuele kunst, woord, moderne en urban dans. Komt dat zien!

Ook toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

Lees meer

SOULBROTHERS

IN CONCERT

zaterdag 23 februari 2019 om 20:30

Met hun aanstekelijke energie doen de geboren entertainers Charel van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds), Vincent Goeminne (The Dinky Toys/Plane Vanilla) en Wim Soutaer (bekend van hits als ‘Allemaal’) elk podium daveren. Een zinderende hitmachine!

Lees meer

Hof van Eede

Vanish Beach

donderdag 28 februari 2019 om 20:30

Venice Beach, California, 1942. Met opgestroopte broekspijpen, in stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel. Vier grote Duitse cultuurdragers, ontsnapt aan de Naziterreur van hun thuisland. Hun gesprek over vrijheid en waardigheid stokt even, terwijl een Mickey Mouse-ballon over het strand vliegt.

Lees meer

Spocje tovert!

Vrijetijdsfestival tijdens de krokusvakantie voor kinderen van 3-14 jaar en hun (groot)ouders

van maandag 4 maart 2019
tot zondag 10 maart 2019

Wingardium Leviosa! Tover je agenda maar boven, want vanaf woensdag 19 december om 20.30 uur kan je inschrijven voor Spocjes magische activiteitenfestival tijdens de krokusvakantie. Dan neemt tovenaar Spocje moedige kinderen, tovenaars en heksjes, prinsen en prinsessen, fantasierijke creatievelingen en onverschrokken sportievelingen mee in zijn sprookjeswereld.

Lees meer

Matilda

Film 6-10 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 10:00

Mathilda is een ontzettend intelligent meisje. Haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Als ze eindelijk naar school mag, ontmoet ze de verschrikkelijke mevrouw Bulstronk en de lieve juffrouw Engel. Als Mathilda ontdekt dat ze bijzondere krachten bezit, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Lees meer

Ferdinand

Film 6-12 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 13:30

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand te onrechte uitgekozen.

Lees meer

Peter en de draak

Film 6-12 jaar (spocje)

dinsdag 5 maart 2019 om 10:00

Sommige geheimen zijn te groot om te bewaren… De herinterpretatie van Disney’s gekoesterde familiefilm “Peter en de Draak” vertelt het avontuur van een verweesde jongen genaamd Peter en zijn beste vriend Elliot, die toevallig een draak blijkt te zijn.

Lees meer