Film

Niet schieten

Vlaamse film

woensdag 20 februari 2019 om 20:30

Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.

Lees meer

Robin Hood

Film

woensdag 27 februari 2019 om 20:30

Een film van Otto Bathurst, geproduceerd door Leonardo DiCaprio.

Lees meer

Matilda

Film 6-10 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 10:00

Mathilda is een ontzettend intelligent meisje. Haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Als ze eindelijk naar school mag, ontmoet ze de verschrikkelijke mevrouw Bulstronk en de lieve juffrouw Engel. Als Mathilda ontdekt dat ze bijzondere krachten bezit, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Lees meer

Ferdinand

Film 6-12 jaar (spocje)

maandag 4 maart 2019 om 13:30

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand te onrechte uitgekozen.

Lees meer

Peter en de draak

Film 6-12 jaar (spocje)

dinsdag 5 maart 2019 om 10:00

Sommige geheimen zijn te groot om te bewaren… De herinterpretatie van Disney’s gekoesterde familiefilm “Peter en de Draak” vertelt het avontuur van een verweesde jongen genaamd Peter en zijn beste vriend Elliot, die toevallig een draak blijkt te zijn.

Lees meer

Helden boven alles

Film 6-12 jaar (spocje)

dinsdag 5 maart 2019 om 14:00

De populariteit van de Helden schiet de hoogte in nadat een spectaculair filmpje van hun laatste bouwwerk miljoenen keren bekeken wordt. De roem stijgt Sieg naar het hoofd en hij vindt dat de Helden voortaan moeten reizen als echte sterren.

Lees meer

Le Grand Bain

Film

woensdag 6 maart 2019 om 20:30

In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en de anderen onder leiding van Delphine. Samen voelen ze zich vrij en nuttig. Ze gooien al hun energie in een discipline die voorheen eigendom was van vrouwen, namelijk het synchroonzwemmen.

Lees meer

Gruwelijke rijmen

Film 6-10 jaar (spocje)

donderdag 7 maart 2019 om 10:00

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, groot-moeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Assepoester, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten.

Lees meer

Pieter Konijn

Film 6-10 jaar (spocje)

donderdag 7 maart 2019 om 14:00

Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en de rivaliteit met zijn norse buurman Mr. MacGregor. Die rivaliteit is ontstaan wanneer Peter op zoek is naar een feestmaal van groentes in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl deze zijn tuin vrij van konijnen probeert te houden.

Lees meer

Capharnaüm

Film

woensdag 13 maart 2019 om 20:30

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoordt Zain: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet.”.
Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een kind dat op zoek is naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem wordt opgelegd.

Lees meer