Cultuur om 14 uur

ALONG COMES MARY

EXPO 1958

dinsdag 20 november 2018 om 14:00

42 miljoen personen bezochten EXPO 1958, de wereldtentoonstelling op de Heizel. Jij misschien ook? Mary en haar muzikanten brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven en projecties nemen je mee terug in de tijd. Met groot orkest, een topzangeres en unieke herinneringen…

Lees meer

Niet schieten

Vlaamse film

dinsdag 27 november 2018 om 14:00

Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.

Lees meer

Dansen om 14 uur !

woensdag 28 november 2018 om 14:00

Welkom allemaal op onze dansnamiddagen in Cafetaria “ HET CLUBHUIS” van Residentie De Druivelaar. Muzikant en zanger “FiVER live music” speelt live en zingt meezingers en dansbare evergreens op zijn synthesizer/accordeon. Er wordt gedanst, taart gegeten en er is vertier, kortom we hebben er telkens heel veel plezier.

Lees meer

Lezing met projecties

Hij was 17 in 1968

dinsdag 4 december 2018 om 14:00

Zonder het goed te beseffen, zijn we ineens een halve eeuw later…
Dat magische jaar 1968, waarin alles meteen leek te veranderen. Een gewelddadig jaar met twee “grote” politieke moorden in de Verenigde Staten. Met studenten- en jongerenprotest, met De Koude Oorlog in o.a. Tsjecho-Slowakije en Vietnam. Maar tegelijk ook met zoveel verwachtingen van een nieuwe generatie. En de hippiecultuur heerste toch even…
Eddie Niesten werd toen 17 en ging studeren….hij vertelt zijn boeiend verhaal.

Lees meer

HOT AIR

Eindejaarsconcert vocaal ensemble

donderdag 13 december 2018 om 14:00

“Hot Air” is een 16 stemmig vocaal ensemble gevestigd rond Brussel. De leden van Hot Air zijn afkomstig uit verschillende landen en brengen zowel jazz, traditionele folk songs, musical hits, klassiek als religieuze werken. Dit zowel met begeleiding als a capella.

Lees meer

JOHAN SCHATTEMAN

WERELDHITS!

dinsdag 18 december 2018 om 14:00

Johan Schatteman (wie kent er het duo “Schatteman & Couvreur” niet meer uit de soundmixshow….), brengt een programma vol populaire meezingers. Met bekende wereldhits, schlagers, levensliedjes, operettenummers en musicalmelodieën bezorgt de tenor met de gouden stem zijn publiek onvergetelijke kippenvelmomenten, aangepast aan de tijd van het jaar.

Lees meer

Hoop doet leven

Documentaire over Will Tura

donderdag 20 december 2018 om 14:00

Het wordt een soort documentaire: “Het is de geschiedenis van Will Tura, maar tegelijk ook de geschiedenis van Vlaanderen, omdat Will toch al zestig jaar op de planken staat,” zei Dominique Deruddere. De focus zal liggen op zijn muziek, maar ook gebeurtenissen uit zijn privéleven komen aan bod.

Lees meer

Film

THE MOUNTAIN BETWEEN US

dinsdag 8 januari 2019 om 14:00

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht…

Lees meer

JAN VERHEYDEN

LIGHTS! CAMERA! ACTION!

dinsdag 29 januari 2019 om 14:00

Succesregisseur Jan Verheyen is je gids op een speelse en avontuurlijke ontdekkingsreis door de geschiedenis van de cinema. Gebaseerd op het boek ‘Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen’.

Lees meer