Cultuur om 14 uur

MICHA MARAH

Live on tape

dinsdag 25 september 2018 om 14:00

De afgelopen jaren heeft het Nederlandstalige lied weer een ongekende populariteit bereikt, en ook Micha Marah doet weer mee. Bij deze voorstelling werkt ze ‘live on tape’.

Lees meer

Dansen om 14 uur !

woensdag 26 september 2018 om 14:00

Welkom allemaal op onze dansnamiddagen in Cafetaria “ HET CLUBHUIS” van Residentie De Druivelaar. Muzikant en zanger “FiVER live music” speelt live en zingt meezingers en dansbare evergreens op zijn synthesizer/accordeon. Er wordt gedanst, taart gegeten en er is vertier, kortom we hebben er telkens heel veel plezier. Alex Puttemans brengt  een staaltje van zijn […]

Lees meer

LUDOVIC TOURNAY

MEMORY CLAUDE FRANCOIS

donderdag 4 oktober 2018 om 14:00

Ludovic Tournay brengt geen imitatie maar een eigen interpretatie met zijn programma MEMORY CLAUDE FRANÇOIS. In 2018 zal het 40 jaar geleden zijn dat de Franse artiest onverwacht stierf en zo een legende werd.

Lees meer

LILIANE SAINT-PIERRE

LILIANE INTIEM

donderdag 25 oktober 2018 om 14:00

LILIANE, intiem is het beklijvende luisterconcert
met Liliane Saint-Pierre zoals u haar nog nooit hoorde:
zuivere piano en gitaarklanken versmelten met de zwoele kleur
van een unieke stem en warme passionele artieste.

Lees meer

Film

DARKEST HOUR

maandag 29 oktober 2018 om 14:00

Een blik achter de schermen van politieke situaties ten tijde van oorlog. Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan.

Lees meer

De Groote Oorlog in woord en beeld

Rondleiding tentoonstelling

woensdag 7 november 2018 om 14:00

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de verschrikking van de Groote Oorlog eindigde. Dat herdenken we met deze tentoonstelling waar je voor de laatste keer alle panelen uit de expo’s van 2014 tentoongesteld ziet, verrijkt met beeldmateriaal en voorwerpen. Schrijf je in voor een gegidste rondleiding en kom alles te weten over de Groote Oorlog in Overijse.

Lees meer

ARTHUUR DE VIS

LUISTEREN NAAR HENRY PURCELL

donderdag 15 november 2018 om 14:00

Hij was Engelse componist van barokmuziek, wiens werk ook nu nog dikwijls wordt uitgevoerd en opgenomen. Zijn werk behoort tot het belangrijkste barokrepertoire. Purcell schreef zowel kerkmuziek, toneelmuziek en instrumentale werken als liederen en opera’s.
Een boeiende lezing met veel luisterfragmenten.

Lees meer

ALONG COMES MARY

EXPO 1958

dinsdag 20 november 2018 om 14:00

42 miljoen personen bezochten EXPO 1958, de wereldtentoonstelling op de Heizel. Jij misschien ook? Mary en haar muzikanten brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven en projecties nemen je mee terug in de tijd. Met groot orkest, een topzangeres en unieke herinneringen…

Lees meer

Niet schieten

Vlaamse film

dinsdag 27 november 2018 om 14:00

Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.

Lees meer

Dansen om 14 uur !

woensdag 28 november 2018 om 14:00

Welkom allemaal op onze dansnamiddagen in Cafetaria “ HET CLUBHUIS” van Residentie De Druivelaar. Muzikant en zanger “FiVER live music” speelt live en zingt meezingers en dansbare evergreens op zijn synthesizer/accordeon. Er wordt gedanst, taart gegeten en er is vertier, kortom we hebben er telkens heel veel plezier.

Lees meer