Schenk eens een filmkadobon!

Graag stellen we jullie in primeur een gloednieuw product voor: de filmkadobon! Voortaan kan je een blanco filmticket aanschaffen om cadeau te doen of zelf te gebruiken.

Lees meer

Online zaalreservaties

Vanaf dit jaar verlopen de zaalreservaties van de gemeentelijke infrastructuur van Overijse via de gemeentelijke webwinkel. Dit geldt o.a. voor de zalen in Den Blank. Je zal reservaties kunnen consulteren en beheren, toekomstige aanvragen kunnen doen en de beschikbaarheid bekijken.

Lees meer

Gezocht: een nieuwe uitbater voor ons cultuurcafé

Wegens onvoorziene omstandigheden kon het uitbaterschap bij de vorige publicatie niet overgedragen worden. Intussen zijn een aantal zaken herbekeken en kunnen we dus op zoek naar een nieuwe cafébaas/bazin die van aanpakken weet in ons bruisende cultuurhuis. Wie voelt zich geroepen?

Lees meer

Spocje tovert!

Wingardium Leviosa! Tover je agenda maar boven, want vanaf woensdag 19 december om 20.30 uur kan je inschrijven voor Spocjes magische activiteitenfestival tijdens de krokusvakantie. Dan neemt tovenaar Spocje moedige kinderen, tovenaars en heksjes, prinsen en prinsessen, fantasierijke creatievelingen en onverschrokken sportievelingen mee in zijn sprookjeswereld.

Lees meer

Nieuwe gezichten

Het zou weleens kunnen dat je enkele nieuwe gezichten ziet rondlopen op onze werkvloer. Nog tot eind januari leert onze stagiair Robbe Peeters hier de kneepjes van het vak. En tot het zwembad weer open gaat zal Isabelle Peeters ervoor zorgen dat Den Blank er spik en span bij ligt. Dat zijn dan drie Peetersen in Den Blank, en geen familie van elkaar 😜

Lees meer

Afvalbeheer

Wij Vlamingen zijn naar ’t schijnt een krak in sorteren. Hoog tijd dus dat we dit gaan toepassen in Den Blank. Vanaf nu vind je geen gemengde prullenbakjes meer in de lokalen, maar wel afvaleilanden in de gangen waar je papier, PMD, zachte plastics en restafval afzonderlijk sorteert.

Lees meer

Waarschuwing

Waarschuwing: koop alleen bij je vertrouwde cultuurhuis! Laat je niet vangen aan illegale doorverkoop zoals bemster.nl. Zij verkopen ongeldige frauduleuze tickets voor o.a. Michaël Van Peel en Jacques Vermeire, aan woekerprijzen, t.t.z. aan een drievoud van de officiële prijs.

Lees meer

Kunstmuur

Hoppa, it’s a wrap! Na vele uurtjes gezwoeg door lokale kunstenares Silke Reyntjes aka SIRE. is onze kunstmuur klaar. Hier een voorproefje.  

Lees meer

Taaliconen

In Den Blank vind je veel activiteiten, workshops en cursussen in het Nederlands. Maar ook als je niet-Nederlandstalig bent, kan je deelnemen. De taaliconen helpen je om een activiteit uit te kiezen. Zo oefen je je Nederlands en leer je Nederlandstalige mensen kennen.

Lees meer

Nieuw in onze cinema

Het nieuwe filmseizoen brengt meer dan enkel nieuwe films. Je kan ze namelijk komen beleven op een gloednieuw filmscherm en zal genieten van recentere films. Hoe dat komt?

Lees meer