Film

Datum
woensdag 21 november 2018
⊗ 20:30 tot 22:23

Geen pauze

Prijs
VVK: € 6,00
Kassa: € 6,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 300 tickets te koop.Bestel tickets

Sweet Country

Film

Winnaar van de Speciale Juryprijs op het Filmfestival van Venetië en van de Platform Prijs, de belangrijkste juryprijs op het Filmfestival van Toronto.

Sweet Country speelt zich af in Australië eind jaren 1920 en is gebaseerd op waargebeurde feiten. De Aboriginal Sam werkt op het veld bij de goedhartige predikant Fred Smith. Hij wordt uitgeleend aan de opvliegende en verbitterde ex-militair Harry March, die hulp nodig heeft om zijn buitenpost te renoveren. Door een noodlottig toeval vindt er een schietpartij plaats, waarbij Sam uit zelfverdediging Harry neer schiet.

Omdat hij weinig vertrouwen heeft in een eerlijk proces, vlucht Sam met zijn vrouw Lizzie de uitgestrekte, levensgevaarlijke Australische wildernis in. Een meedogenloze klopjacht wordt opgezet onder leiding van sergeant Fletcher. Deze spannende en poëtische film kaart niet alleen universele thema’s zoals rechtvaardigheid, macht en discriminatie aan maar heeft ook een belangrijke hedendaagse en universele weerklank.

 

 

★★★★★     “Fenomenaal” “Thornton bewijst opnieuw zijn talent voor het vertellen van verhalen en zijn oog voor schoonheid.” – De VolkskrantPrint