NIET VERGETEN

Datum
zaterdag 6 oktober 2018
⊗ 19:00

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 12,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 149 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

HOGE FRONTEN

NIET VERGETEN

Een theatraal luisterboek
Met een nieuwe theatertekst door Joke van Leeuwen
NIET VERGETEN is een voorstelling over kostbare herinneringen en de dingen die je liever vergeet. Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. Ze spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden.

Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen. Daarom zitten oude mensen vaak herinneringen omhoog te halen. Ze hebben er veel. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. En de laatjes van je eerste jaren, daar zit al haast niks meer in. Die laatjes zaten niet goed dicht. Wat erin zat is er weer uit gevlogen. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.

Maar waarom herinnert de een zich hetzelfde zo anders dan de ander? Is onze verbeelding ermee aan de haal gegaan om er mooiere kleuren en verrassender vormen op aan te brengen? En hoe zou het zijn als we ons die eerste levensjaren wel zouden herinneren? De eerste kennismaking met licht, met het wereldje om je heen waarin je de grote mensen niet kon verstaan. Je eerste hap lucht. De enorme gezichten die boven je wieg hingen. De geur van je moeder en van grote-mensenadem.

In NIET VERGETEN delven we herinneringen op, met alles wat we kunnen gebruiken en maken zo een familievoorstelling om niet meer te vergeten. De voorstelling is opgevat als een theatraal luisterboek. Joke Van Leeuwen vertelt het verhaal dat het publiek hoort via een koptelefoon, terwijl de acteurs op de scène spelen.

Joke van Leeuwen werd door Lieke Benders benaderd om speciaal voor deze theatervoorstelling een nieuwe tekst te schrijven. Eerder werkte Benders met een reeds bestaande tekst van Joke van Leeuwen: ‘niet wiet, wel nel’.

TEKST EN STEM: Joke van Leeuwen
REGIE: Lieke Benders
DRAMATURGIE: Peter Antonissen
GELUIDSONTWERP: Jolle Roelofs
SPEL: Marie Groothof, Ad van Iersel
EXTRA’s: na afloop van de voorstelling kan men een herinnering adopteren. In de foyer staat een automaat waar herinneringen in bewaard worden. Joke van Leeuwen schrijft voor deze automaat korte verhalen die mee naar huis genomen mogen worden.
TEKENING: Joke van Leeuwen

lesmap

Lesmap_Wereld van herinnering_Museum M

Thema_Herinneringen & Poësie

Recensie theaterkrant

Recensie VolkskrantPrint

Ticket ruilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *