NIET DOEN!

Datum
dinsdag 2 april 2019
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 14,00
VVK: € 16,00
Kassa: € 18,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 126 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef

NIET DOEN!

Iconisch toneel!
Een clash tussen archetypen, een mythisch treffen, zeg maar…
Van emotie versus ratio, fantasie versus werkelijkheid.
Het vragen wordt in vraag gesteld. De twijfel, betwijfeld.
Wat rest ons als intellectualisme banaal blijkt, kennis beperkend,
en de hele wereld vast draait in wetenschappelijk onderbouwde tegenstrijdigheden?
Wie zijn wij!?
Een zoektocht, alweer…

Bruno: “Ik heb Peter ontmoet tijdens de opnames van ‘den elfde van den elfde’ en er was meteen een verstandhouding. Ik voel mij verwant en raakte ontroerd door hoe Peter schrijft en speelt. Ik herken daar veel in. Ik heb dus mijn stoute schoen aangetrokken en gevraagd of hij iets voor ons wilde schrijven. Zijn antwoord… “ik dacht dat ge het nooit zou vragen.””

Bruno was en is als theateracteur verbonden aan SKaGeN, de KOE, BRONKS en Het Gevolg en de KVS. Hij speelde op tv in o.a. De Ronde, Code 37, Katarakt, Wat Als en Het Eiland. Hij sloot Man Bijt Hond af en leverde slampoetrybijdragen voor de Kruitfabriek. Op het witte doek was hij o.a. te zien in Anyway The Wind Blows, Het Varken Van Madonna, Firmin, Dirty Mind en Loft.

Peter: “We hadden een paar scènes samen, die kregen we haast niet gespeeld van het lachen. Niet omdat het grappig was maar omdat hetgeen hij deed zo juist was. Zo’n match heb je niet vaak. Als auteur kan ik met hem de grenzen opzoeken van het narratieve en het beeldende. Dus schreef ik een merkwaardig stuk voor ons. Mooi, toegankelijk, veelzijdig en gelaagd. En hopelijk ook suggestief, brutaal, ontroerend en kwetsbaar.”

Peter De Graef is meesterverteller, acteur, regisseur en prijswinnend schrijver. Hij heeft een voorliefde voor oude geschriften vol onbekende wijsheden die hij wil overdragen aan het publiek. Hij werkte samen met theatergroepen zoals Theater Malpertuis, De Werf en De Kolonie MT. Hij produceerde voor een aantal Vlaamse en Nederlandse gezelschappen. Op tv speelde hij in de Eén-reeks Den elfde van den elfde en zal hij binnenkort terug op het scherm te zien zijn.

Credits

Tekst: Peter De Graef
Spel: Peter De Graef & Bruno Vanden Broecke
Productie: De Speelman
Techniek: Dimitri Joly
Ontwerp: Something ElsPrint