Mevrouw Bob

Datum
vrijdag 5 oktober 2018
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 12,00
VVK: € 14,00
Kassa: € 16,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 358 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE & HERMESensemble

Mevrouw Bob

Life’s a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar van anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt u de ogen openen.

Mevrouw Bob wordt geen monoloog, maar een rasechte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sanden speelt mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.

Bo Spaenc componeert de beklemmende score en speelt en zingt live. Mathias Coppens schrijft additionele hedendaagse muziek. Net zoals mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, iel en schraal, dan weer helder en dichtbij. Het spitse marimba- en percussiewerk van Bo is complementair met de melancholie van de warme en soms schurende altviool van Marc Tooten van het HERMESensemble. De klanken en ritmes zijn tegelijk zalf én zout op de wonde.
Artist in residence Peter De Graef schrijft een nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, die niet enkel bekend is van haar werk voor televisie (Vaneigens, In de Gloria, Het Eiland, De Ronde…), maar ook al decennialang een vaste waarde is in het Vlaamse theater. Sam Bogaerts coacht. Hij is een van de godfathers van het Vlaamse theater en werkt al sinds de jaren 80 geregeld met Tania samen (Who’s Afraid of Virgina Wolf; Eva, Hitlers lief).
Mevrouw Bob maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIEMT en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Tania Van der Sanden, Bruno Vanden Broecke, Lucas Van den Eynde, Peter De Graef en Vic De Wachter gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

WIE :

Spel: Tania Van der Sanden | Compositie, muziektheatrale regie & livemuziek: Bo Spaenc | Altviool: Marc Tooten (HERMESensemble)| Tekst: Peter De Graef | Coach: Sam Bogaerts | Regie-assistentie: Peggy De Landtsheer | Vorm & licht: Mark Van Denesse | Additionele compositie: Mathias Coppens (HERMESensemble)| Kostuums: Chris Snik | Techniek: Dries Bellinkx

BIO’S :

Bo Spaenc
Maestro en multimuzikant, met jaren ervaring in filmmuziek en muziektheater. Het brein achter en de handen en voeten van zowat alle voorstellingen van DE KOLONIEMT, het muziektheatergezelschap waarvan hij sinds 2009 artistiek leider is.

Tania Van der Sanden
Tot halfweg de jaren 90 speelde ze vooral theater (o.m. Toneelgroep Amsterdam, NTGent, De Tijd, Malpertuis). De rubriek Vaneigens in Man bijt hond betekende haar tv-doorbraak. Daarna speelde ze nog in verscheidene Woestijnvisreeksen, zoals In de Gloria en Het eiland, en films, zoals Ben X en Dagen zonder lief. Balanceert graag tussen komedie en tragedie.

Peter De Graef
Alom geprezen en gelauwerd acteur (o.m. Louis d’Or 1998) en auteur (o.m. Taalunie Toneelschrijfprijs 2002). In 2010 kreeg hij de Cultuurprijs voor Toneelliteratuur voor Zoals de dingen gaan, een monoloog die hij schreef en waarbij Bo Spaenc de muziekscore maakte en live speelde. Beiden werkten vervolgens samen voor DE KOLONIEvoorstellingen Begin, Stanley, Rudy en Twee zielen. Peter De Graef is artist in residence bij DE KOLONIEMT.

Marc Tooten
Was aanvoerder altviool bij verschillende prestigieuze orkesten en kamerorkesten (o.m. I Fiamminghi, Beethoven Academie, Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen). Momenteel is hij solist-aanvoerder bij Het Brabants Orkest in Eindhoven. Als kamermusicus geniet hij internationale waardering. Vaste altist bij HERMESensemble.

Mathias Coppens
Studeerde piano, orgel en compositie. Zijn composities werden uitgevoerd door o.a. I solisti del vento, Octopus Kamerkoor, Bl!ndman, Brussels Philharmonic. Hoort tot de kern van het componistencollectief rond ensemble Five.

Sam Bogaerts
Freelance acteur, regisseur, auteur en dramadocent. Was artistiek leider van o.a. het Zuidelijk Toneel Globe, Theater Malpertuis Tielt en collectief de Bloedgroep. Dramadocent en artistiek-pedagogisch leider van de opleiding Drama aan het Conservatorium Hogeschool Gent (KASK). Godfather van het Vlaamse theater.

Peggy De Landtsheer
Studeerde aan Studio Herman Teirlinck en maakte jarenlang deel uit van de vaste kern van de KNS (later: Toneelhuis). Eerder fungeerde ze bij DE KOLONIEMT al in verscheidene producties als regie-assistente en dramaturg.

Mark Van Denesse
Lichtontwerper en vormgever. Realiseert lichtontwerpen voor theater, opera en dans (o.m. Theater Zuidpool, Het Paleis, NTGent, Staatsoper Hamburg, Toneelgroep Amsterdam, Münchner Kammerspiele, Olympique Dramatique, DE KOLONIEMT). Werkte o.a. samen met Luk Perceval, Johan Simons, Jan Decorte, Josse De Pauw en Gerard Jan Rijnders.

Chris Snik
Theaterkostuumontwerpster, styliste, scenografe. Werkt voor theater en film en geeft ook les. Ontwierp bij DE KOLONIE eerder al de kostuums voor Pia Madre en Onzen Held.Print

Ticket ruilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *