Mevrouw Bob

Datum
vrijdag 5 oktober 2018
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 12,00
VVK: € 14,00
Kassa: € 16,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 344 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE & HERMESensemble

Mevrouw Bob

Life’s a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar van anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt u de ogen openen.

Mevrouw Bob is een rasechte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sanden speelt een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.

Bo Spaenc componeert de muziek, speelt en zingt. Net zoals mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, dan weer dichtbij. Het marimba- en percussiewerk is complementair met de melancholie van de warme, soms schurende altviool. De klanken zijn zalf én zout op de wonde.

Peter De Graef schreef deze nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, bekend van televisie en een vaste theaterwaarde.

Mevrouw Bob maakt deel uit van een reeks uitdagende theatrale en muzikale confrontaties tussen DE KOLONIEMT en straffe vertellers.

WIE :

Bo Spaenc (compositie, muziektheatrale regie & livemuziek)
Maestro en multimuzikant, met jaren ervaring in filmmuziek en muziektheater. Het brein en de artistiek leider van zowat alle voorstellingen van muziektheatergezelschap DE KOLONIEMT.

Tania Van der Sanden (spel)
Tot halfweg de jaren 90 speelde deze topactrice vooral theater (o.m. NTGent, De Tijd, Malpertuis). De rubriek Vaneigens in Man bijt hond betekende haar tv-doorbraak. Daarna speelde ze in Woestijnvisreeksen zoals In de Gloria, Het eiland, De Ronde en films, zoals Ben X en Dagen zonder lief. Balanceert graag tussen komedie en tragedie.

Peter De Graef (tekst)
Alom geprezen en gelauwerd acteur (o.m. Louis d’Or 1998) en auteur (o.m. Taalunie Toneelschrijfprijs 2002). In 2010 kreeg hij de Cultuurprijs voor Toneelliteratuur voor een zelfgeschreven monoloog met live muziek van Bo Spaenc. Ze werkten samen voor verschillende DE KOLONIEvoorstellingen.

Marc Tooten (altviool)
Was aanvoerder altviool bij prestigieuze (kamer)orkesten, o.m. Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Momenteel is hij solist-aanvoerder bij Het Brabants Orkest. Als kamermusicus geniet hij internationale waardering. Vaste altist bij HERMESensemble.

Mathias Coppens (additionele compositie)
Studeerde piano, orgel en compositie. Zijn composities werden uitgevoerd door o.a. I solisti del vento, Octopus Kamerkoor, Bl!ndman, Brussels Philharmonic. Hoort tot de kern van het componistencollectief rond ensemble Five.

Sam Bogaerts (coach)
Freelance acteur, regisseur, auteur en dramadocent en artistiek-pedagogisch leider van KASK. Was artistiek leider van o.a. Theater Malpertuis Tielt en collectief de Bloedgroep. Godfather van het Vlaamse theater. Werkt al sinds de jaren 80 samen met Tania.

Peggy De Landtsheer (regie-assistentie)
Maakte jarenlang deel uit van de vaste kern van de KNS/Toneelhuis. Eerder fungeerde ze bij DE KOLONIEMT al meermaals als regie-assistente en dramaturg.

Mark Van Denesse (vorm & licht)
Lichtontwerper en vormgever voor theater, opera en dans (o.m. Theater Zuidpool, Het Paleis, NTGent, Staatsoper Hamburg, Toneelgroep Amsterdam, Olympique Dramatique, DE KOLONIEMT).

Chris Snik (kostuums)
Theaterkostuumontwerpster, styliste, scenografe. Werkt voor theater en film en geeft les. Ontwierp bij DE KOLONIE eerder al kostuums.Print

Ticket ruilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *