Den beer heeft mij gezien

Datum
vrijdag 3 mei 2019
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 12,00
VVK: € 14,00
Kassa: € 16,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 240 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch en ARSENAAL/LAZARUS

Den beer heeft mij gezien

Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan?
Wat als ze na 100 jaar wakker zouden worden vandaag?
Wat blijft er over van hun dromen en verlangens?
En van die van de drie actrices op het toneel?

Sien, Jessa en Sofie laten zich inspireren door Tsjechovs ‘Drie Zusters’ en ‘Rusland vandaag’. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen zij het heft wel in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan?

Ze proberen de wereld te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want ze zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. Je stapt mee in hun reis, zoektocht en verbeelding. Wie hun 1ste voorstelling ‘L’étude (nu slaat de chaos toe)’ zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten.

Beluister hier de podcast van Sofie!

Je volgt Sofie op haar zoektocht doorheen Sint-Petersburg en Moskou. Ze ontmoet theatermakers, acteurs, bootbediendes en verloren zielen op straat en blikt samen met hen terug in de tijd. Dwaal mee van militairen in salons, naar bolsjewieken op een strand, van wodka en augurken naar Pussy Riot en voor je het weet ben je bij Poetin beland.

Uit de pers:

Een productie van ARSENAAL/LAZARUS, van en met Sien Eggers (Eigen Kweek, Compagnie de Koe, HET GEVOLG), Sofie Palmers (SKaGeN, Compagnie de Koe, De Helaasheid der Dingen) en Jessa Wildemeersch (Toneelhuis, het nieuwstedelijk, Gent West II).Print