KLAPZOEN

Datum
zaterdag 10 november 2018
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 12,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 272 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

GEERT VANHASSEL & ANEMOS SAXOFOONQUARTET

KLAPZOEN

Klapzoen is een mijmerend duel tussen de oorlogspoëzie van dichter Geert Vanhassel en de klanken van vier jonge top-saxofonisten. Intiem, confronterend maar ook warm en hoopvol.
Perfect om de vele WOI-activiteiten mee af te sluiten in het seizoen 2017-2018 maar ook geschikt voor bijzondere momenten zoals Nacht van de Geschiedenis, 1 november, 11 november, Kerstmis…

Geert Vanhassel is journalist/poëet en een van de gezichten van RINGtv (Vlaams-Brabant). En hij was stadsdichter in Halle (tussen 2008-2014).

Het Anemos-saxofoonkwartet, dat zijn Kristan Dehertog, Bart Van Beneden, Kurt Bertels en Wesley Capiau. Met hun visie en hun repertoire laten ze een nieuwe wind waaien door het klassieke landschap bij ons. In 2012 maakten ze een eerste album en werden de eerste laureaat van de Adolphe Sax Competition. Ze speelden sindsdien o.m. op het Klarafestival, in Luxemburg, Belgrado, Maastricht … Hun thuishaven is Ternat.

KLAPZOEN is er voor wie met een frisse blik naar geschiedenis wil kijken én luisteren. En hoopvol naar de toekomst.

In het voorjaar van 2017 verscheen er van Klapzoen een cd én een dichtbundel. Bij uitgeverij De Draak.
Een verhaal over liefde in het decor van een tweestrijd waarvan we vertelden dat het nooit meer mocht gebeuren.

Het verdriet, onuitgesproken. Wel opnieuw tastbaar én hoopvol gemaakt door de zuinige woorden van een poëet en het doorleefde timbre van vier musici.

EXTRA!

Voor de voorstelling vindt een gegidste rondleiding plaats in de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in woord en beeld’, die op dat moment te zien is in Den Blank. Heb je een ticket gekocht voor de voorstelling, dan mag je de rondleiding gratis volgen. Inschrijven is nodig, aangezien het aantal deelnemers beperkt is. Contacteer ons via 02 687 59 59 of info@denblank.be om in te schrijven.

Start rondleiding om 18.30u.Print