Franzerl (9-12 jaar)

Datum
donderdag 11 oktober 2018
⊗ 13:30 tot 14:30

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse

Bestel tickets

Theater Aardvork

Franzerl (9-12 jaar)

Franzerl is 8. Zijn vader geeft hem zijn eerste vioollessen. En hij zingt zo mooi dat zijn zangleraar er van moet wenen.
Franz is 12 en hij is verliefd. Op Therese. Therese Grob. Maar zij ziet hem niet staan. Schubert is 17. Hij schrijft zijn eerste lied. En een jaar later 4 opera’s, twee symfonieën, 144 liederen, een strijkkwartet en twee pianosonates. In één jaar. Franz wil trouwen met Therese, maar hij heeft niet genoeg geld. 1824.

Schubert is 27 en hij is zo arm als de straat. Hij wordt ook ziek en als zijn goede vriend Ludwig van Beethoven sterft zegt hij: ‘ik ben de volgende om te gaan’. 1828. Franz gaat dood. Hij is 31 jaar. Op zijn graf staat: ‘De dood begroef hier een rijk bezit, doch nog schoner verwachtingen’. Want de muziek van Franzerl blijft altijd bestaan.

Met de biografische muziektheatervoorstelling Franzerl brengen pianiste & zangeres Elisabeth De Loore en theatermaker Koen Boesman de muziek van Schubert weer tot leven. Op de scène: een piano, verhuisdozen, een berg partituren, een trekpaardje en een afwezige vader. In de wervelende vorm van verteltheater mixen zij muziek met het levensverhaal van Schubert, zang en piano, vertellen en spelen, … Op deze manier brengen ze klassieke muziek tot op de schoot van de kinderen. Met het levensverhaal van Schubert als gids krijgen kinderen op een theatrale manier toegang tot de betekenis en emotionaliteit van klassieke muziek.

Lesmap

 PrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling  

Ticket ruilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *