Eindejaarsconcert vocaal ensemble

Datum
donderdag 13 december 2018
⊗ 14:00

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 12,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 260 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

HOT AIR

Eindejaarsconcert vocaal ensemble

“Hot Air” is een 16 stemmig vocaal ensemble gevestigd in of rond Brussel. De leden van Hot Air zijn afkomstig uit verschillende landen (Belgié, Nederland, Groot-Brittannié, Canada, Verenigde Staten en Zweden). Variëteit is één van onze troeven en wij brengen zowel jazz, traditionele folk songs, musical hits, klassiek als religieuze werken en kerstliederen, en dit zowel met begeleiding als a capella. Sommigen werken voor internationale organisaties (zoals de NAVO en de EU) die zijn gevestigd in Brussel.

Waarom kozen we voor de naam Hot Air?

In 2000 werd aan een kleine groep gevraagd om een huwelijksmis op te luisteren; het brengen van levendige nummers, ‘hot airs’, in verschillende muziekstijlen beviel hen zo dat nieuwe uitnodigingen vlot werden aanvaard. Iemand stelde voor om te sparen voor een tocht in een luchtballon ( Hot Air-balloon) en een nieuwe ervaring van zingen op grote hoogte. Dit bleek een te dure ambitie, het project ging niet door maar de naam “Hot Air” bleef behouden.

In 2001 smolt de originele groep samen met New Day, een klein koor dat eveneens onder de leiding stond van Elizabeth Flynn. Aangevuld met een aantal bijkomende enthousiaste zangers bestaat Hot Air momenteel uit 16 leden.

De muzikale leiding was in handen van Elizabeth Flynn, een professionele pianoleraar en begeleider uit Canada, Tom Cunningham, de vroegere muzikale directeur van the Brussels Choral Society . Zijn uitstekende composities en arrangementen werden met plezier uitgevoerd. Steven De Mesmaeker nam eind 2004 de fakkel over van Tom Cunningham, die terugkeerde naar Schotland om er van zijn pensioen te genieten. Samen met Steven werken wij aan de uitbreiding van het repertoire en dit geeft ons de gelegenheid om heel verschillende evenementen muzikaal op te luisteren.
Hot Air gaf reeds meerdere concerten in Belgié, Nederland en Frankrijk.

In 2010 nam Hot Air voor de eerste maal deel aan het provinciaal Koortornooi in Vlaams-Brabant en werd winnaar in haar categorie. Het koor bestaat vandaag uit:

Soprano: Éva-Mária Szávuj, Andrea Vahrenhorst, Helen Coyne-Wincott, Josephine Draycott
Alto: Lisa Armetta, Ailsa Kelleher, Alison Copner, Jenny Fischer
Tenor: Paul Manterfield, Alan Gray, Andy Fisk, Sam Copner
Bass: Steve Langley, Chris Vahrenhorst, Peter Mountain, Michael Berrisford

Dirigent – Hot Air

Geboren in 1969 in Brussel, Steven studeerde muziek (theorie, piano en kamermuziek) aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Antwerpen, alsook de befaamde Lemmensinstituut in Leuven, waar hij won eerste prijzen notenleer, piano en kamermuziek.

Hij studeerde piano bij Christel Kessels en Robert Groslot en was een finalist in de National Music Contest georganiseerd door het ‘Gemeentekrediet / Credit Communal’.

Hij concerteert in verschillende Culturele Centra en begeleidt tal van zangers.

Hij dirigeerde tal van operettes en musicals, waaronder de operettes: Die Fledermaus, La Grande Duchesse deGerolstein, Grafin Mariza, The Merry Widow, Pirates of Penzance (a BLOC productie), een aantal musicals Hello Dolly, Me and my Girl , Kismet, The Sound of Music, gebeurde er iets grappigs op de weg naar het Forum (een BLOC productie), Nunsense, My Fair Lady, de opera Carmen en de cantatea Circles of Time, Beauty and the Beast, en Evita.

Sinds 2004 leidt hij het internationaal koor Hot Air en dirigeert hij bij The Brussels Light Opera Company.Print