Dunkirk (3de tot 6de jaar)

Datum
donderdag 8 november 2018
⊗ 13:15

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse

Bestel tickets

Film

Dunkirk (3de tot 6de jaar)

Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen op het strand van Duinkerke bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Christopher Nolan (Batman BeginsInception) verfilmt de slag van Duinkerke op indrukwekkende wijze. Hij concentreert zich op de overlevingsstrijd van drie Britten in drie verschillende situaties: een soldaat die het strand van Duinkerke probeert te verlaten, een piloot die Duitse aanvallen probeert af te weren én een burger met zijn zoon die onderweg is naar Duinkerke om soldaten te evacueren. Nolan houdt de spanning constant aan doordat hij wisselt tussen deze drie verhaallijnen. Het resultaat is een atypische oorlogsfilm en een meeslepende bioscoopervaring die de oorlogsstrijd toont als nooit tevoren.

Christopher Nolan, regisseur: “We zullen [de kijkers] op het strand zetten, al voelend hoe het zand overal kruipt, vechtend tegen de golven. We plaatsen [de kijkers] op kleine burgerbootjes, hobbelend op de golven tijdens deze reis naar een afschuwelijke oorlogszone. Het is virtual reality zonder de headset.”

Recensie De Morgen

Recensie Filmtotaal

Recensie HumoPrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling