De Meester en Margarita (14-18 jaar)

Datum
donderdag 22 november 2018
⊗ 10:30 tot 12:00
⊗ 13:30 tot 15.00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse

Bestel tickets

Theater Froe Froe en Laika

De Meester en Margarita (14-18 jaar)

Een coproductie van Laika met Theater FroeFroe naar de gelijknamige roman van Michai Boelgakov. Een grootse voorstelling!

De Meester en Margarita is een overweldigend verhaal. Voor Laika en Theater FroeFroe is het in de eerste plaats een bevrijdende fantasie gericht tegen grauwheid en saaie ernst. De wereld wordt volledig op zijn kop gezet. De machthebbers verliezen hun autoriteit; de laatsten worden de eersten en omgekeerd; verzinsels worden waarheid. Het abnormale en het absurde triomferen, alsook de liefde. Want boven alles is de roman een pakkend liefdesverhaal.

‘De Meester en Margarita’ is een cultroman die de Russische schrijver Boelgakov in één klap wereldberoemd maakte. Zelf maakte hij die roem helaas niet meer mee: de roman werd pas in 1966, vele jaren na Boelgakovs dood en na heel wat gedoe met de censuur, in zijn geheel gepubliceerd. In enkele uren tijd waren de 150.000 exemplaren uitverkocht. Deze fascinerende, meeslepende roman bestaat uit meerdere verhaallijnen die zich op ingenieuze wijze met elkaar verbinden. De karakters van de Meester, zijn geliefde Margarita én van Woland, maar ook de fictieve figuren uit het boek van De Meester zijn weergaloos getekend en zitten boordevol verwijzingen naar andere meesterwerken als Faust en de Bijbel.

Laika en Theater FroeFroe maken van het verhaal een sprookje dat zich afspeelt in een stad die ten prooi is gevallen aan een oncontroleerbare chaos. En dat sprookje gaat, hoe kan het ook anders, over de liefde – over de moed om lief te hebben in een wereld beheerst door laf opportunisme. Een uitstekende spelerscast en de magie van het figurentheater maken deze klassieker brandend actueel.

De Meester en Margarita-LESMAP

 PrintScholenreservatie
Reservaties

Klas Leerkracht Mail leerk. Gsm leerk. Aantal ll. Voorstelling