De Man die over de Draad kwam

Datum
vrijdag 9 november 2018
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 8,00
VVK: € 10,00
Kassa: € 12,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 200 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

Compagnie Lodewijk/Louis

De Man die over de Draad kwam

Naar het einde van de oorlog gonst er opwindend nieuws door het grensdorp. Er is een koorddanser onderweg. Niet over een strakke staalkabel, maar over de ‘Dodendraad’, een elektrische prikkeldraad die de grens afsluit.

Dit geeft de inwoners hoop. De koorddanser legt de bezetter met zijn kunsten het zwijgen op en verwerft een heldenstatus. Er is één probleem, niet alle inwoners zijn even blij. Voor de meesten zijn de oorlogsjaren niet enkel kommer en kwel geweest. Willen ze dit opgeven voor de symbolische daad van een idealistische gek?

Dit muziektheaterstuk vertelt niet alleen over het 1ste IJzeren Gordijn uit de Europese geschiedenis, maar ook over de mensen die vandaag in de hoek gedreven worden aan de grenzen. Rauwe realiteit, doorspekt met absurde humor. In combinatie met de muziek worden de harde grensverhalen uit WO I een magisch-realistische vertelling die de geschiedenis overstijgt.

Omdat de gruwelijkste situatie poëzie herbergt. Omdat de droevigste gebeurtenis nood heeft aan een bulderlach.

Compagnie Lodewijk/Louis zet ongezien theater neer. De volkse uitgangspunten worden vreemd alledaags vertaald. Ze grijpen typisch filmische elementen aan om hard en thrillergewijs uit de hoek te komen. In combinatie met de dialogen levert dit komisch, scherp en verrassend theater op. Niet voor niets betitelde Wouter Hillaert een recensie van een van hun stukken met: Tussen Monty Python en Michael Haneke.

  • Spel: Iris Van Cauwenbergh, Yves De Pauw, Lorenza Goos, Hanne Torfs, Emma De Saedeleir en Midas De Sadeleir
  • Muzikanten: Gerry De Mol, Didier François en Pieter De Praetere
  • Coaching: Jan van Dyck

Luister hier naar een reportage op Radio 1 – Bar du matinPrint